2024. április 20., szombat
ZENTA

Pályaavatás a Népkertben

Tegnap délután Zentán Takács Mihály magyar miniszerelnöki sporttanácsadó, Zsemberi János, a TSC elnöke és Czegledi Rudolf helyi polgármester jelenlétében ünnepélyesen átadták a népkerti stadion műfüves pályáját.

A szalag átvágásának ünnepélyes pillanata (a szerző felvétele)

A szalag átvágásának ünnepélyes pillanata (a szerző felvétele)

A sport erősíti a jellemet, megtanít győzni és emelt fővel veszíteni. A labdarúgásra, ilyen és ehhez hasonló infrastrukurális befektetésekre az anyaország határain belül és kívül is azért áldoz ennyit a magyar kormány, hogy az ifjú labdarúgópalánták körneyezetét barátságosabbá, még színvonalasabbá tudja tenni. Magyarország sportbarát kormányával karöltve a jövőt építjük. Nagyon örülünk, és büszkék vagyunk, hogy a Magyar Labdarúgószövetséggel és a Zsemberi Jánoshoz hasonlóan elhivatott emberekkel együtt nemcsak Magyarországon, de határainkon túl is meg tudunk valósítani ilyen komoly terveket – mondta köszöntőjében Takács Mihály, aki egyébként a Puskás Akadémia igazgatója is.

Köszönettel tartozom Takács úrnak, hogy a külhoni akadémiai program igazgatójaként közbenjárt az érdekünkben, és közösen egy újabb létesítményt adhatunk át a fiatal tehetségeknek. A népkerti műfüves pálya szerencsére nem az első, és nem is az utolsó a sorban, a közeljövőben még három hasonló pálya átadását tervezzük Vajdaságban Óbecsén, Tóthfaluban és Temerinben – tette hozzá Zsemberi.

A beszédeket és az ünnepélyes átadót követően a Zenta és a TSC U10-es csapatai avathatta fel a pályát egy rendkívül barátságos, de kellőképpen izgalmas mérkőzéssel.