2024. április 18., csütörtök

Nagyszülők online

Eddig közel száz nyugdíjas tanulta meg az internet nyelvét a VM4K-ban

Immár hatodik alkalommal szervezi meg a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ a Nagyszülők online elnevezésű nagyszülők és nyugdíjasok képzését. Az órákon a résztvevők megismerkedhettek a számítógép használatával, és a számítógépen keresztül történő kommunikációval.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A hat héten át tartó képzés Pletikoszity Balázs informatikatanár vezetésével zajlik keddenként a délutáni órákban.

– Tizenhat hallgató vesz részt a mostani képzésen. Kezdetben a számítógép-kezelés alapjaival foglalkozunk, a későbbiekben pedig rátérünk az internet és a közösségi média világára is, vagyis a kommunikációs lehetőségekre. A tananyagot úgy állítottuk össze, hogy az megfelelő legyen az idősebb korosztály számára. Az informatikai képzés iránti érdeklődés töretlen, és szerintem ez azért van, mert a nyugdíjas nemzedék tagjai ráébredtek, hogy minderre szükség van – nyilatkozta Pletikoszity Balázs kedden, a hatodik tanfolyam első óráján.

Kosányi Tamás, a VM4K képzési referense lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy az eddigiekben közel 100 nagyszülő, illetve nyugdíjas vett részt a képzésen.

– Az elmúlt évben hatalmas volt az érdeklődés, így folyamatosan jelentkeztek hozzánk újabb hallgatók, akik közelebb szerettek volna kerülni az internet világához. Továbbra is szeretnénk informatikai képzéseket szervezni, hogy kiszolgálhassuk ezt az igényt – mondta Kosányi Tamás.

A következő tanfolyamra már jelentkezhetnek a tanulni vágyók. Az érdeklődők a 024/670-010-es telefonszámon, az office@vm4k.org.rs e-mail-címen, vagy személyesen a központ portáján jelentkezhetnek.