2024. április 26., péntek

Rövidzárlat és vereség

Először kapott ki az Eurokupa B csoportjában az éllovas Partizan, amely Belgrádban az olasz Veneziával szemben maradt alul (69:83). Andrea Trinchieri fiai a 6. forduló előtt hibátlanul álltak, és egy sikerrel gyakorlatilag bebiztosították volna a Top 16-ot (a hatcsapatos csoportból négyen jutnak tovább), ám a Venezia kicsit elhalasztotta az ünneplést. A Partizan vereségének oka a harmadik negyed mélyrepülése volt, amely során a vendégek a nagyot játszó Watt (27 pont) vezérletével 25:9-öt produkáltak, és egálközeli eredményről bő tízpontos előnyt alakítottak ki. A Partizan legjobbja Rashawn Thomas (18) volt. Négy fordulóval a csoportkör vége előtt a fekete-fehéreknek (5/1) hárommal több győzelmük van, mint a pillanatnyilag ötödik Rytasnak (2/4).

Mindhárom Európában érdekelt magyar csapat győztesen hagyta el a parkettet. A BL D csoportjában a Szombathely 91:59-cel ütötte ki a Bonnt, és jelenleg továbbjutó helyen áll. A FIBA második vonalának számító Európa-kupában a Körmend 81:75-re verte a finn Kataját, és három forduló után – féltávnál – hibátlanul vezeti a H csoportot. Az A csoportban a Pécsi VSK első győzelmét (87:77) aratta a holland Leiden ellen.

NBA

Jokić keveset villog

Újabb szürkébb napja volt Nikola Jokićnak a Denvernél, az elmúlt szezon hivatalosan is legjobb NBA-centere a Miami ellen 22 perc alatt 9 ponttal és 5-5 lepattanóval és assziszttal zárt. A Nuggets a szerb kiemelkedő teljesítménye nélkül is simán, 109:89-re nyert, a legeredményesebb Murray 21-ig jutott. A Lakers ezúttal Chicagóban győzött (112:118) LeBron James újabb tripla-duplájával (30-10-11).