2024. április 26., péntek
EGY GYAKORLÓ APA NEM MINDENNAPI MINDENNAPJAI

Őszi nyavalyák, őszintén

Nem csak az április, de most már az október is bolondos lett, nálunk az idén az ősz helyett csak az influenza köszöntött be, de az úgy alaposan. Az biztos, hogy ez a meleg időjárás sem segít, illetve segít, de a vírusoknak, hogy jobban terjedjenek. És egyszerre több fajta vírusos megbetegedés élvezi a szokatlan őszi meleget, a legcudarabb éppen lányomat környékezte meg.

Először azonban Csilla betegedett meg, de nála csak a „klasszikus” tünetek fordultak elő: izomfájás, torokfájás, tüsszögés stb. Aztán egy hétre rá én következtem a sorban, és pont amikor a legjobban elkapott a nyavalya, aznap este Kata hasmenést kapott, nem is vacsorázott. Elaludt a nappaliban, gondoltam, valamit összeevett a suliban, majd alszik rá egy nagyot, és elmúlik. Mikor mélyen aludt, bevittem a szobába, nem kelt föl, abban reménykedtem, ez így is marad. Én bevettem egy Fervexet, és amikor hatni kezdett, elszundítottam. Ebben a pillanatban nyöszörgést hallottam a gyerekszobából, szaladtam, Kata mondta, hogy rosszul érzi magát, de csak annyira maradt idő, hogy kikapjam az ágyból, és abban a pillanatban a szoba közepére kidobta a taccsot. Jöhetett az éjjeli buli, takarítás, súrolás, tusolás és hasonló jóságok. Másnap, egy óránként váltakozott a vécézés és a hányás, fogtam szegényt, amíg szenvedett a lavór fölött, közben nagyokat tüsszögtem, és vigasztalásként mondtam neki, hogy látod neked a szádból, nekem meg az orromból folyik a trutyi, mire egy nagyot böffentett, lufit fújt és röhögésben tört ki.

Májki sem maradhatott ki az őszi buliból, igaz nála nem vírus okozta a bonyodalmat, hanem a foga. Elkezdett ugyanis nőni, és akkor úgy gondolta, megáll félúton. Bedagadt az ínye, olyan volt mint egy kis mókus. Kapott antibiotikumot, de valamiért nem hatott. Elküldték a nagyfiút röntgenre, ahol minden rendben volt, de a dagadás nem szűnt meg. Tovább bonyolódott az ügy, járt az anyjával a fogorvoshoz, ahol védőréteget kentek a fogára, fúrták is, gyógyszert is tettek bele… Amikor már valóban elege van meg melege az embernek a bonyodalmakból, de gondolja, hogy mára ennyi volt, akkor jön a meglepi: Csilla elment a patikába, hogy vegyen szirupot az ínyfájásra, amire a patikusnő fennhéjázóan odamondta, hogy „Na mi van, tán nem akar fogorvoshoz menni, mi?!” Csak úgy, hogy jobb napja legyen az embernek… Aztán jöhetett a beutaló a gyermekkórházba, ahol 2 orvos, 3 nővér és 10 orvostanonc vizsgálta Májkit, mire kiderült, nem is a foga miatt dagadt be, hanem az ínye miatt. Mindenesetre, hősiesen tűrte a tortúrát, az ínye pedig lelappadt.

Csak Előd bírta ki vírusok és más nyavalya nélkül, és ez nagy szerencse, mert Egerbe mennek kirándulásra, és biztos nagyon szomorú lett volna, ha most kapja el valamelyikünktől. Addig azonban van még pár nap, figyeljük a fejleményeket…