2024. április 26., péntek

Felújítják a Mayer fivérek utca útburkolatát

Már tavaly megkezdődött a Mayer fivérek utca útburkolatának felújítása. Akkor a Frangepán utcától a Tolsztoj utcáig terjedő szakaszt renoválták, szerdán pedig megkezdték az utca másik szakaszának újraaszfaltozását. Az útburkolat felújításánál jelen volt Predrag Radivojević, a szabadkai Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója, aki a sajtó képviselőinek adott nyilatkozatában a városban zajló éves útfelújításokról beszélt.

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

– Az idei év folyamán összesen 4,5 kilométernyi új útburkolat került az utakra és 5 kilométer aszfalt a gyalogjárdákra. Szabadka Város mintegy 105 millió dinárt különített el költségvetéséből a városi aszfaltutak újraburkolására. Jelenleg a Mayer utca felújítása zajlik a Karađorđe úttól a Tolsztoj utcáig terjedő mintegy 660 méteres szakaszán, amelyre 5 centiméter vastagságú új burkolat kerül. Kedden fejeződtek be a felújítási munkálatok a Szép Ferenc utcában, 350 méteres szakaszon. Azt az utat 5 méteresre szélesítettük. Egyébként már tavaly megkezdődött az utak szélesítse, elsőként a Miloš Obilić utcában. Jövő héten a Palmotić utca – Matija Gubec utca szélesítésére kerül sor, ahol a Kumičić utcától a Blaško Rajić utcáig, azaz 500 méteres szakaszra kerül ki új aszfalt – mondta az igazgató.

A Makszim Gorkij utca felújítását december 25-re tervezik, mondta Predrag Radivojević.

– Nagy problémákba ütköztünk a főút júliusban megkezdett felújítása során, ugyanis az utca alatt húzódnak a víz- és telefonvezetékek is. A munkások nagyon óvatosan dolgoznak, hogy ezeket meg ne rongálják. A renoválási munkálatok határideje december 25., igyekezni fogunk betartani azt – nyilatkozta az igazgató.