2024. április 26., péntek

Novak útja könnyebb lett

Az 1. forduló után a szerbiai versenyzők közül csak Novak Đoković maradt versenyben a párizsi 1000-es rangú teremtornán, hiszen a selejtezőben kiesett Miomir Kecmanovićot már a rajton Dušan Lajović és Györe László is követte. Novak, aki e héten még világelső, tegnap 2:0-ra (7:6, 6:4) verte a 20 éves és a listán 97. francia Corentin Moutet-t, aki kedden meglepő győzelmet ünnepelt Lajović felett. Đoković számára azonban a legérdekesebb hír, hogy kiesett a négy hónapon át nagy formában szerepelt orosz Danil Medvegyev, akivel az elődöntőben kellett volna találkozni, így a serleg felé vezető úton egy magasabb akadállyal kevesebb maradt.

Györe már valamivel jobb játékot nyújtott, mint Bázelban Krajinović ellen, de az sem volt elegendő az ausztrál Alex de Minaurral szemben. A zentai mindkét játszmát breakkel nyitotta, de az előnyt gyorsan leadta, és már meg is kezdheti az előkészületeket a következő idényre. Lajović az első és harmadik játszmában erősen tudása alatt teljesített, és számára is véget ért az idény, azzal, hogy esetleg még szerepet kaphat novemberben a Davis-kupa madridi tornáján.

A fiatal teniszezők gyönge párizsi rajtját, Ćorić és Rublyov vereségét, újabb meglepetések követték. A legnagyobbat a francia veterán Jeremy Chardy okozta, aki 14 breaklabdát hárítva, három játszmában múlta felül a serlegre is esélyesnek tartott Medvegyevet. Kiesett az oroszok harmadik híressége is, a címvédő Karen Hacsanov a német Jan-Lennard Strufftól szenvedett vereséget. A fiatalok és veteránok párharcaiban az előbbiek első sikerét Alexander Zverev jegyezte a Fernando Verdasco feletti győzelemmel.

Đoković ma a nyolcaddöntőben Edmunddaltalálkozik.