2024. április 26., péntek

Mézédes tartalmas délután

Az Életfa Nagycsaládosok Egyesületének rajzpályázatára 150 munka érkezett

Gyermekkacajtól volt hangos a bácskossuthfalvi Echo Gyermek és Ifjúsági Rendezvényközpont a hétvégén, hiszen az Életfa Nagycsaládosok Egyesülete idén is megszervezte a Mézédes délután elnevezésű programját. A szervezet mindez idáig legnépszerűbb képzőművészeti pályázatára közel 150 gyermek jelentkezett, tudtuk meg Sötét Andreától, az Életfa elnökségi tagjától.

Akácméz és virágméz mellett csokis, földimogyorós és mogyorós mézet is kóstolhattak a gyerekek (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Akácméz és virágméz mellett csokis, földimogyorós és mogyorós mézet is kóstolhattak a gyerekek (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

– A pályázatunk címe ezúttal a Kellemes pillanatok a családommal címet kapta, és a falubeli gyerekek mellett a szomszédos településekről, valamint Szabadkáról, Topolyáról, Kishegyesről és Budapestről is neveztek. Az alkotásokat Győrfi Anna képzőművészet-tanárnő bírálta el, aki nagyon elégedett volt a beérkezett pályaművekkel. Az eredményhirdetés mellett ezúttal sem maradtak el a kézműves foglalkozásaink. Gipszfigurát festettek, barátságkarkötőt készíthettek a gyerekek, illetve különböző csomózós technikákkal fonálból könyvjelzőt – mesélte Sötét Andrea.

A nagycsaládos egyesület elnöke, Fodor Zoltán mindenekelőtt köszönetet mondott a rendezvény lebonyolítása kapcsán az Életfa tagságát erősítő hölgyeknek, anyukáknak, akik segítségével sikerült ismét tartalmassá tenni a programot.

– Néhány évvel ezelőtt a Mézédes délután alapötlete az volt, hogy egy olyan szórakoztató, de egyben hasznos, építő jellegű elfoglaltságot szervezzen a gyerekek részére az egyesületünk, ami kicsit kibillenti őket a mindennapokból, és elmozdítja a számítógép elől. Ebben az elképzelésben tökéletesen illeszkedik a méz és a méhészet népszerűsítése. Mint tudjuk, a méhecskék terméke nemcsak finom, hanem egészséges is, és ugyan édes, de nem édesség! Ezúttal is a Kósa család méhészetének termékeit kóstolhatták a gyerekek. Igyekeztünk a legügyesebb kis rajzolókat szerény ajándékcsomaggal megjutalmazni, valamennyi résztvevőnk köszönőlevélben részesült. Ezért a Bethlen Gábor Alapnak tartozunk hálával. Illetve azért is, hogy a támogatásukból megszervezhettük immár 3. alkalommal a rendezvényt. Továbbá köszönjük a bácskossuthfalvi helyi közösség támogatását is, hogy ismét a rendelkezésünkre bocsájtotta az Echo helyiségeit. Az idén Jancsi Bohóc Többet ésszel című bábelőadása tette színvonalasabbá a rendezvényünket – mondta a szervezet elnöke.

A 2019-es rajzpályázat díjazottai a szervezőkkel (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A 2019-es rajzpályázat díjazottai a szervezőkkel (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Az 5–6 éves korosztályban Sötét Kinga érdemelte ki az 1. díjat, a 2-at Fremond Ádám, a 3. helyezett pedig Kántor Jessica lett. Az 1. és 2. osztályosok kategóriájában az 1. díjat Király Kirának ítélte meg a zsűri, a 2. helyezett lett Fodor Dina alkotása, a 3. pedig Arnóci Dávidé. A 3. és 4. osztályosok közül Besnyi Nikoletta rajza lett az első, a 2. díj pedig Sevarac Réka keze munkáját dicséri, a 3. helyezettként Kocsis Teodórát jutalmazták. Különdíjban részesült a Napsugár Református Óvoda csoportosan készített munkája, és Nagy Kanász Kata.