2024. május 8., szerda
KREATÍV PERCEK

Hozott anyagból dolgozva

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá…

Az alábbi lakás tulajdonosa az átalakítás közben félúton keresett meg. A lakás már át volt festve, és bizony a tapéták is fel voltak feszítve a falakra. Ekkor akadt el az átrendezéssel kapcsolatban. Így keresett meg: „Hozott anyagból is dolgozol?”

Amikor egy teljesen üres lakásból kell kialakítani az otthont, akkor a lehetőségek tárháza szinte végtelen, és csak a megbízó igényeire kell koncentrálni, ám amikor a főbb bútorelemeket meg szeretnénk tartani, és a festés is megtörtént, ez bizony nem könnyű feladat. Számtalan módon meg van kötve a kezünk. De természetesen nem reménytelen a helyzet.

A hálószoba falai tojáshéj színre voltak festve. A tapéta, mely a háló egyik falát dekorálta, pontosabban a franciaágy mögötti falrészt, pedig sötétbarna bársony és csillogó pezsgőszín kombinációja. A beépített gardróbszekrénynek is maradnia kellett, mely mogyoró bútorlapból készült egykoron.

Gyönyörű pezsgőszínű kárpittal ellátott franciaágyat találtunk, mely remekül illik a tapétához. Az éjjeliszekrényeknél, melyeket az ágy mellé helyezünk, és a konzolasztalnál, melyet az ággyal szemközti falra terveztem, a fekete szín mellett maradtunk, kontrasztot hozva létre a mogyorószínű gardróbbal. A konzolasztal mögötti falrész bizony hiányosnak bizonyult, szerencsére maradt még az ágy mögötti tapétából, így terveztem egy kiegészítő dekorfalat. Az egész szobát a mályva színű textilekkel tettük hangsúlyossá, és lágyítottuk a sötétbarna hangulatát.

A mennyezeti lámpa kristályai visszaköszönnek az éjjeli asztalkák és a konzolasztal üveggombjain.

Így sikerült egy impozáns, elegáns hálószobát létrehoznunk, mely összehozta a már meglévő bútorokat és kiegészítőket a friss dekorációval.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.