2024. április 26., péntek

Új elnök, nagy remények

Megújult a VMSZ Topolya községi Ifjúsági Fórumának vezetősége – Fontosnak tartják a tenni vágyó fiatalok összekapcsolását – Beszélgetés Kovács Viktorral, a fórum új elnökével

A Vajdasági Magyar Szövetség Topolya községi Ifjúsági Fóruma a közelmúltban új vezetőséget választott. Az új elnök Kovács Viktor, a gunarasi Univerzum Ifjúsági Klub elnöke, az alelnök Mengyán Albert, az elnökségi tagok pedig Kanyó Anikó, Kurfis Daniella, Holló Dániel, Nagy Norbert, Mackó Viktor és Szél Ádám.

Kovács Viktor (Lakatos János felvétele)

Kovács Viktor (Lakatos János felvétele)

A VMSZ új lendületet akar adni az ifjúsági fórum munkájának – nyilatkozta lapunknak Kovács Viktor.

– A VMSZ ifjúsági fóruma Topolya községben teljesen megújult, de ez a folyamat egész Vajdaságban lezajlott. Ennek az az oka, hogy új lendületet szeretnénk adni a fórumnak és tevékenységének. Engem gunarasi ifjúsági elnöknek jelöltek, és ezt a tisztújításon a jelenlévők elfogadták. El kell mondani, hogy községi szinten a VMSZ ifjúsági fóruma összefogja a falvakban működő ifjúsági klubokat, s ezáltal egy nagy ernyőszervezetet alkot. Az ifjúsági fórum munkája eddig abban nyilvánult meg, hogy más szervetekhez csatlakozott és eseményeket támogatott mind anyagilag, mind humán erőforrás tekintetében. Ily módon több szinten is megjelentünk, valamint munkaakciókon is részt vettünk – mondta el az új elnök, majd hozzáfűzte, hogy a VMSZ községi ifjúsági fóruma a tisztújító ülésen terveket is megfogalmazott. Ezek elsősorban a községi szintű összefogásra épülnek – mondta el Kovács.

– A tisztújító ülésünk igen produktív volt, ugyanis sok fiatal vett részt rajta, és nemcsak tisztújításról volt szó, hanem a jelenlegi problémákról és a tervekről is. A problémákat részletesen megtárgyaltuk, és meghatároztuk, hogy mit kell megoldani vagy jobban csinálni. A fő célunk az ifjúság megmozgatása lesz, községi szinten. Különféle rendezvényeket fogunk szervezni, de a bulik szervezése mellett a tehetségek felkutatását is célul tűztük ki.

A tisztújító ülés résztvevői (Lakatos János felvétele)

A tisztújító ülés résztvevői (Lakatos János felvétele)

Emellett több figyelmet szentelünk a sportoknak és a hobbitevékenységeknek, valamint lehetőséget biztosítunk a fiataloknak, hogy megmutassák alkotásaikat, gyűjteményeiket. Nagyon fontosnak tartjuk a községi szintű összefogást, mert minden helységben vannak fiatalok, akik tenni akarnak. Ezek a fiatalok tevékenyek és valamiben nagyon jók, mondhatni egy-egy adott terület az erősségük. Úgy gondolom, hogy ha őket összekötjük községi szinten, vagyis megfelelően illesztjük a kirakós darabjait, akkor szép eredményeket érhetünk el, és pozitív képet kaphatunk a fiatalok jövőjével kapcsolatban. Ez erőt, egységet és tenniakarást jelent. Épp ezért arra buzdítok minden fiatalt, hogy csatlakozzon hozzánk, mert együtt erősebbek vagyunk és sok mindent el tudunk érni – fogalmazott az új elnök.