2024. április 26., péntek

Nők az üzleti életben

Egynapos fejlesztőképzést tartott Kishegyesen a Source Hub – A cél a női vállalkozások fejlesztése és segítése volt

A kishegyesi Source Hub vállalkozás egy újabb képzést szervezett a női vállalkozók számára. Ez alkalommal egynapos műhelymunka keretén belül foglalkozhattak a vállalkozás különböző aspektusaival. Herbut Karolina, a Sourec Hub vezetője és a képzés főszervezője arról számolt be lapunknak, hogy a mostani képzés a tavalyi Biznisz Akadémia folytatása.

– A tavalyi Biznisz Akadémia, amit szintén női vállalkozók számára szerveztünk, nagyon sikeres volt, ezért szerettünk volna az idei évben is megismételni. A tavalyi résztvevőket is meghívtuk, hogy beszámoljanak arról, mit értek el az elmúlt egy évben, de emellett új vállalkozókat is bekapcsoltunk a programba. Összesen 25 résztvevővel tartottuk meg a képzést, akik egy napot töltöttek a Source Hubban. A képzés azzal kezdődött, hogy a korábbi résztvevők elmondták, milyen nehézségekkel kellett szembenézniük az elmúlt egy évben. Ezután egy személyiség- és vállalkozásfejlesztő rész következett, amely során arról hallhattak, hogy a nők hogyan tudják összehangolni az üzleti sikert a magánéletükkel. Ez azért fontos, mert a nőkre a magánéletükben is több feladat hárul, ezért sokszor feladják a vállalkozásukat. A másik véglet, hogy annyira a vállalkozásukra összpontosítanak, hogy kiégnek. A képzésen arról tanultak, hogy milyen módon lehet fenntartani az egyensúlyt e két terület között – mondta el Herbut, majd hozzáfűzte, hogy a műhelymunka teljesen interaktív volt. Az adott témához mindenki hozzászólhatott, megbeszélték, hogy az adott dolog hogyan működhet az ő esetében. Az üzleti és magánélet összehangolásából kiindulva olyan témákig is eljutottak a képzés során, mint a pénzügyek, marketing, pénzügyi források szerzése stb. – számolt be a főszervező, majd azzal folytatta, hogy igyekeztek azt is meghatározni, hogy kinek mi jelent nagyobb kihívást.

Az idén is nagyon pozitív visszajelzések érkeztek a résztvevők részéről, ezért a jövőben is szeretnének hasonló jellegű képzéseket szervezni, mondta el Herbut, majd hozzáfűzte, hogy mindkét képzés teljesen ingyenes volt. A programot a Német Nemzetközi Együttműködési Szervezet (GIZ) és az Ifjúsági Minisztérium támogatta.