2024. április 26., péntek

Tömeges részvétel, növekvő támogatottság

A Szerb Haladó Párt óbecsei szervezete hétfőn este értékelte a vasárnapi helyi közösségi választási eredményeket

Abszolút győzelem – így jellemezte a vasárnap megtartott óbecsei helyi közösségi választások eredményét Vuk Radojević, a Szerb Haladó Párt óbecsei községi szervezetének az elnöke a hétfőn este megtartott sajtótájékoztatóján. Mind az SZHP, mind a Vajdasági Magyar Szövetség támogatott egyéni jelölteket ezen a voksoláson, amelyen az óbecsei I., II. és III. helyi közösségekben, továbbá Péterrévén, Bácsföldváron és Dreán választottak meg összesen 83 tanácstagot, közülük 66-an az SZHP támogatottjaként nyertek.

– A részvételi arány 31,7 százalékos volt, ami 18 százalékkal magasabb, mint négy évvel korábban, amit azt jelenti, hogy a választók felismerték a munkánkat és a választások fontosságát. A jelöltjeink támogatottsága 16,3 százakkal nőtt, és kétszer annyi szavazatot kaptunk, mint a másik politikai opció által támogatott jelöltek – mondta el a községi pártelnök.

Hétfőn a VMSZ is úgy értékelte az eredményeket, hogy jól szerepeltek a párt által támogatott jelöltek, ugyanis az eddigi 8 tanácstag helyett most 17-en lesznek. Hivatalos eredmények pár napon belül várhatóak.