2024. április 26., péntek

Tisztújítás a VMSZ Nyugdíjas Fórumában

A Vajdasági Magyar Szövetség Nyugdíjas Fórumának Topolyán, a Vásártéri Otthonban megtartott tisztújító ülésén a szabadkai Nagy Katalint választották meg a Nyugdíjas Fórum új elnökévé. Területi szempontokat is figyelembe véve az alelnök a törökkanizsai Kovács Magdaléna, a jegyzőkönyvvezető a zentai Pásztor Mária lett.

Kovács Elvira, Barsi Márta és Nagy Katalin (Herceg Elizabetta felvétele)

Kovács Elvira, Barsi Márta és Nagy Katalin (Herceg Elizabetta felvétele)

Nagy Katalin most megválasztott elnök eddig a fórum alelnökeként tevékenykedett. A tisztújítást követően elmondta, az eddigi munkát szeretné folytatni.

Nagyon sok a tervünk. Amikor bármilyen választás van, akkor részt veszünk a kampányban, összefogjuk a közösséget. A legnagyobb álmunk, hogy az Ifjúsági Fórummal és a Női Fórummal szorosan együtt dolgozhassunk – fejtette ki az újonnan megválasztott elnök, és elmondta azt is, hogy a nyugdíjasoknak nagyon sokat jelent a valahová való tartozás érzése, az ünnepek megtartása, ruhagyűjtés a rászorulóknak, kisebb kirándulások, a nyáron például többször is ellátogattak a pacséri gyógyfürdőbe, de teadélutánokat is tartanak.

Az elmúlt négy év nagy megtiszteltetés volt számomra, örömmel, teljes bevetéssel, nagy odaadással dolgoztam. Változó helyszíneken kéthavonta tartottuk üléseinket, Vajdaság szinten gondolkodtunk. Nagyon sok eseményre szívesen emlékszem, kiemelkedik Strasbourg, a budapesti és a belgrádi parlamenti látogatás, Ópusztaszer, Mohács, de emellett a sok új emberi kapcsolat nagy örömmel töltött el.fogalmazott Barsi Márta, a fórum leköszönő elnöke, aki azt is elmondta, hogy a Női és az Ifjúsági Fórumot követően a VMSZ Nyugdíjas Fóruma 2015 novemberében Szabadkán alakult meg, ugyanazzal a céllal, hogy erősítse, tartalommal gazdagítsa a párt munkáját. A belépési nyilatkozatot akkor 650-en írták alá, azóta ez a szám növekedett, 13 alapszervezetük van Vajdaság-szerte, nemrég pedig a belgrádi is létrejött.

Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke a topolyai tisztújító ülést követően a sajtónak nyilatkozva elmondta, a nyugdíjas fórum tagjai nagyon régóta tagjai a VMSZ-nek, és ők elsősorban a tapasztalataikat tudják átadni a fiatalabbaknak, illetve aktívan ki tudják venni részüket a kampánytevékenységekben. Emellett a VMSZ három fóruma különböző közösségépítő rendezvényeket szervez, a nyugdíjasok elsősorban jótékonysági akciókat.

Amint a VMSZ Női Fóruma, úgy az Ifjúsági Szervezete is kinevezte a saját külügyi titkárát, ezért a nyugdíjasoknak is azt javasoltam, hogy jó lenne, ha hivatalosan kineveznének egy külügyi titkárt. Ugyanis az elmúlt két évben már meghívást kaptak az Európai Szenior Unió különböző rendezvényeire, konferenciáira, és jártak is ott. Úgy gondolom, hogy ezt a kapcsolatot is erősíteni kell – hangsúlyozta a VMSZ alelnöke.