2024. április 26., péntek

Edzőterem összefogással

Az idén több munkaakciót is szerveztek a gunarasi fiatalok – Mintegy harminc aktív tagja van az Univerzum Ifjúsági Klubnak

A gunarasi és pobedai Univerzum Ifjúsági Klub relatíve fiatal szervezet, de már számos rendezvény szervezése és esemény kaocsolódik a nevéhez. A klub aktív tagjai az idén a munkaakciókból is jócskán kivették részüket – számolt be lapunknak Kovács Viktor, a klub elnöke.

Az edzőteremnek szánt ház udvarát sikerült megtisztítani a sok gaztól, megnyitását november végére tervezik (Lakatos János felvétele)

Az edzőteremnek szánt ház udvarát sikerült megtisztítani a sok gaztól, megnyitását november végére tervezik (Lakatos János felvétele)

– Az idei első munkaakciónkra még május 1-je előtt sor került. Ez ötnapos megmozdulás volt, amely a labdarúgópálya és a kiserdő környékén zajlott. Kívülről felújítottuk és bemeszeltük az öltözőt, valamint a színpadot renováltuk. Eltávolítottuk a gazt az érintett területekről, és a fákat is megmetszettük. Emellett kerítést festettünk, és más szépítési munkálatokat végeztünk. A második munkaakciónk kétnapos volt, és a falunapi felkészülés során bonyolítottuk le, a központban befestettük a lámpaoszlopokat, amik már tizen éve nem voltak átfestve. Mindkét munkaakcióban szép számmal vettek részt a fiatalok – mondta el Kovács.

Az Univerzum Ifjúsági Klub jelenleg egy fiataloknak szánt helyiség kialakításán dolgozik, s ez komoly munkát igényel a részükről. Egy munkaakció már lezajlott ennek érdekében, de még több minden hátramaradt – tudtuk meg az elnöktől.

Munkaakció keretében szépült meg a település központja (Lakatos János felvétele)

Munkaakció keretében szépült meg a település központja (Lakatos János felvétele)

– A ifjúsági klubunk célul tűzte ki, hogy az idén kialakítunk egy edzőtermet. Ez a terem Gunarason lesz, igaz, erre a célra teljesen megfelelő épületet nem találtunk, viszont a központban elkaptunk egy épületet, amely a topolyai egészségházhoz tartozik, s ezt tesszük rendbe kívülről és belülről is. Ez több hétig tartó munkaakció lesz, mert az épület sokáig állt lakatlanul. A gaz és a vadszeder teljesen benőtte a ház körüli telket, és sok fa kiszáradt. Az épület előtti részt sikerült megtisztítanunk a gaztól, és kivettük az elszáradt fákat. Az épület előtti kerítést felszedtük, és új kerítést fogunk lerakni, és a teljes épület külső-belső meszelésen esik majd át. Emellett beléptetőrendszert is kialakítunk az edzőteremhez, térfigyelő kamerákat helyezünk el és lámpatesteket szerelünk fel. A garázst raktárrá alakítjuk át, itt elférnek majd a dolgaink. Ez az épület nemcsak edzőterem lesz, hanem az ifjúságnak egy kis bázisa is. Folynak a munkálatok, és várhatóan november derekáig befejeződnek, az edzőtermet pedig november végén tudjuk átadni – számolt be Kovács.

Az edzőterem kialakításához a fiatalok munkája mellett természetesen szükség van anyagi forrásokra is. Ennek kapcsán az elnök elmondta, hogy az ifjúsági klub több helyen is sikeresen pályázott, emellett a gunarasi helyi közösség is támogatja őket.

– A helyi közösség teljes vállszélességgel mögöttünk áll és támogatja az ifjúság által indított megmozdulást. Ennek nagyon örülünk, mivel az elképzelésünket sem anyagilag, sem humán erőforrás tekintetében sem tudnánk magunk megvalósítani. Külön kiemelném, hogy az ifjúsági klub tavaly januári indulása óta nagyon sokan csatlakoztak hozzánk. Mindössze hárman kezdtük, de most már harmincan vagyunk aktív tagok. Ehhez még hozzájönnek azok is, akik egy-egy eseményen társulnak hozzánk – számolt be Kovács.