2024. április 26., péntek

A gyermekek biztonságáért

A József Attila Általános Iskolában bemutatták a Közlekedésbiztonság a gyermekek számára elnevezésű projektumot.

A Közlekedésbiztonsági Központ szervezésében a József Attila Általános Iskolában az érdeklődők és a diákok tegnap megismerkedhettek a Közlekedésbiztonság a gyermekek számára elnevezésű projektummal, amelynek keretében az általános iskolák alsósainak előadásokat tartottak-tartanak a biztonságos közlekedésről. A bemutatón többek között jelen volt Aleksandar Kravić, a városi tanács közlekedésügyi megbízottja is. – Az újvidéki önkormányzat immár harmadszor vesz részt a projektum megvalósításában, folyamatosan azon dolgozunk, hogy különböző közlekedésbiztonsági előadásokkal, oktatásokkal hozzájáruljunk gyermekeink biztonságának a növeléséhez. A projektum keretében több mint 16.000 általános iskolásnak tartanak előadásokat a közlekedésbiztonságról, terveink szerint a kerékpározók számára is külön előadásokat szervezünk majd, mert városunkban egyre többen bringáznak. A projektumnak az a célja, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan lehet városi körülmények között biztonságosan közlekedni – mondta Kravić.

Marina Tucaković, a Közlekedésbiztonsági Központ képviselője hangsúlyozta, hogy rendkívül fontos az, hogy folyamatos közlekedésbiztonsági oktatásban részesüljenek az iskolás gyerekek! – A projektumnak az a célja, hogy az általános iskolák alsós diákjai megtanulják, hogyan lehet biztonságosan közlekedni a városban. Az elsősök és a másodikosok számára az iskolákban tartjuk meg az előadásokat. A harmadikosokat és a negyedikeseket az Újvidéki Vásáron várjuk, itt szimulációval bemutatjuk, hogyan is nézhet ki élőben a városi közlekedés egy berendezett, közlekedési jelekkel és zebrákkal felszerelt poligonon. Ennek az élménynek köszönhetően sokkal maradandóbb tudást szerezhetnek a közlekedést illetően, mintha csak könyvből sajátítanák el a tudnivalókat – véli Tucaković.

A projektum keretében az általános iskolákban közlekedésbiztonsági tartalmú plakátokat tesznek ki, valamint a diákoknak olyan röpcédulákat osztanak ki, amelyek a közlekedés során kialakuló veszélyekre hívják fel a figyelmet.