2024. március 29., péntek

Messi átvette hatodik Aranycipőjét

Lionel Messi, az FC Barcelona futballistája szerdán átvette a legeredményesebb európai bajnoki góllövőnek járó Aranycipőt.

Az ötszörös aranylabdás klasszis pályafutása során hatodik, sorozatban a harmadik alkalommal érdemelte ki az elismerést.
A 32 éves Messi az előző idényben 36-szor volt eredményes a La Ligában, hárommal szerzett több gólt, mint a francia világbajnok Kylian Mbappé a Ligue-1-ben a Paris Saint-Germain színeiben.
"A csapatom és a társaim nélkül egyetlen ilyen díjamat sem tudtam volna megnyerni" - nyilatkozta Messi, és hozzátette, az elmúlt szezonban óriási csalódásként élte meg, hogy a Bajnokok Ligája elődöntőjében úgy búcsúzott a későbbi győztes Liverpoollal szemben, hogy a katalán fővárosban rendezett első mérkőzésen 3-0-ra nyert csapata.
Messi a most zajló idényben sérülése miatt keveset játszott - eddig egy gólt szerzett -, nélküle a Barcelona gyengén is kezdett, de az előző három meccsét megnyerte, így feljött a második helyre a La Ligában, két ponttal lemaradva az ősi rivális Real Madrid mögött.