2024. április 26., péntek

Őszi nagytakarítási akció

A héten 24 helyszínre helyezi ki a konténereket Topolyán a Komgrad Közvállalat

A lomtalanítási akció könnyítés valamennyi háztartás számára, hiszen a nagyobb mennyiségű, illetve méretű hulladék elszállítását teszi lehetővé ingyen és bérmentve.

A topolyai Komgrad Kommunális Közvállalat hétfőn induló és október 18-áig tartó őszi szokásos nagytakarítási akciója alkalmából a város 24 pontján helyeznek ki konténereket, ahová a lakosság elvitetheti a nagyobb mennyiségű háztartási hulladékát. Fekete Bánov Ágnestől, a Komgrad kommunális részlegének koordinátorától megtudtuk, hogy a konténerek mindaddig állnak egy-egy utca sarkán, amíg a polgárok nem töltik meg őket.

– A lomtalanítás arról szól, hogy bármit elviszünk, amit a hétköznapokban nem helyezhetnek el a lakosok a háztartási hulladék tárolására alkalmas kukákban. A lomtalanítás alkalmával igyekszünk valamennyi igényt figyelembe venni, és folyamatosan egy-egy új helyszínre is helyezni a konténereket – hangsúlyozta a Komgrad kommunális részlegének koordinátora.
Az előzetes tervek szerint kedden, azaz október 15-én a Kiss Ferenc utca és a Csantavéri út kereszteződésénél, a Kizúr István utca és a Csantavéri út kereszteződésénél, valamint az Ivan Goran Kovačić utcában, illetve a Liszt Ferenc és az Ifjúság utca kereszteződésénél helyezik el a konténereket. Szerdán, vagyis október 16-án a Zentai út és a Matija Gubec utca kereszteződésénél, az Újvidék utca és a Szent Illés tér kereszteződésénél, a Széles utcában a zsidó temetőnél, illetve a Vuk Karadžić és a Rákóczi Ferenc utca kereszteződésénél lesz kihelyezve konténer. Csütörtökön, tehát október 17-én a Maksim Gorkij és a Fő utca kereszteződésénél, a Pera Segedinac és a Kaszakocs utca kereszteződésénél, a Timok és a Corvin Mátyás utca kereszteződésénél, az Isztriai és a Jovan Mikić utca kereszteződésénél, valamint a Lenin és a Tito marsall utca kereszteződésénél, a Gomex üzlete előtt várja a polgárokat a szemétgyűjtő. Pénteken, október 18-án a Becsei út és a Gombos János utca kereszteződésénél, a vásártéren, a Cufi kávézó előtt, a Pavle Mićunović utcában, a Spasenije Cane Babović utca és a Dragutin Matić utca kereszteződésénél helyezik el a konténert.

Fekete Bánov Ágnes hozzátette, hogy novemberben is igyekeznek beütemezni még egy lomtalanítási akciót, akkor viszont további új helyszínekre helyezik ki a konténereket, hogy minél több lakos számára elérhető közelségbe kerüljenek. Igény szerint, illetve előzetes egyeztetés alapján a Komgrad a jövőben is házhoz szállítja a konténereket, természetesen ennek egyéni díjszabása van.