2024. április 26., péntek

Németországi vendégek Mirovićnál

Fotó: vojvodina.gov.rs

Fotó: vojvodina.gov.rs

A tartományi kormányfő vasárnap fogadta Baden-Württemberg tartomány küldöttségét, a vendégcsapat élén az ottani konzuli testület vezetőjét, Božidar Vučurovićot. Igor Mirović a kormányépületben beszélgetett a vendégekkel. Megállapították, hogy a délnyugat-németországi tartomány és Vajdaság Autonóm Tartomány között kiváló az együttműködés minden téren. A találkozón mindenekelőtt a gazdasági kérdésekkel kapcsolatban folyt egyeztetés, hiszen a külföldről beáramló, közvetlen tőke legnagyobb része éppen Németországból érkezik, a német érdekeltségű cégekben pedig 60 ezer munkásunk dolgozik.

– Országunk stabil, készen állunk az új, közvetlen beruházások fogadására. 11 új ipari övezetet létesítettünk Vajdaság-szerte – emlékeztetett a kormányfő.

A német gazdasági mutatók szerint erejét tekintve Baden-Württemberg tartomány a második az országban, Európa talán legtehetősebb régiójaként emlegetik. Vučurović szerint a mostani találkozó jó alkalom arra, hogy összeköttetést létesítsünk iparosaink és a fejlesztési ügynökségek között.

A vendégek között számos, nagy tekintélynek örvendő német iparos is érkezett, ők tiszteletbeli konzulként is tevékenykednek több, stuttgarti érdekeltséggel rendelkező országban. A tegnapi találkozón ott volt Nikola Žeželj, a Vajdasági Fejlesztési Ügynökség igazgatója is.