2024. április 26., péntek

„Meglepetés az elismerés”

A Takács család kapta Zenta község Példamutató Nagycsalád díját

Tegnap délben Zentán, a városházán Czegledi Rudolf polgármester ünnepélyesen átadta a zentai Takács családnak a Példamutató Nagycsalád díjat, és gratulált a szülőknek a négy gyermek vállalásához, a példás neveléshez és a közösségben vállalt szerepükhöz.

A példamutató Takács családot a városházán fogadták az önkormányzat illetékesei (Herédi Krisztián felvétele)

A példamutató Takács családot a városházán fogadták az önkormányzat illetékesei (Herédi Krisztián felvétele)

A fogadáson a család minden tagja jelen volt, Kornél, az édesapa, Szilvia, az édesanya, valamint a gyermekek, a 12 éves Márton, a 9 éves Lili, a 6 éves Zsombor és a másfél éves Miklós. Az eseményen Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja is részt vett a díjátadón, és ő is gratulált az egész családnak.

Czegledi Rudolf polgármester a díj kapcsán hangsúlyozta, hogy Zenta község önkormányzata értékként tekint a családra, amire vigyázni kell és építeni, ezért is ítélik oda minden évben a Példamutató Nagycsalád díjat, amely pénzjutalommal is jár.

– Mindig a városnap alkalmából születik meg a döntés, hogy melyik családé lesz az elismerés, és nagyon örülök, hogy ezúttal a Takács család kapta, akiket közelebbről is ismerünk, hiszen Kornél, az édesapa nálunk dolgozik a közigazgatásban. Remélem, egyre több példamutató nagycsalád lesz a városunkban. Önkormányzatunk mindig is támogatólag állt a családokhoz, minden újszülött után harmincezer dináros juttatást utalunk, az első gyermek után pedig ennek a kétszeresét kapják a családok – emelte ki Czegledi Rudolf.

Perpauer Attila arról beszélt, hogy az önkormányzat az elmúlt időszakban sokat tett azért, hogy javítson Zenta községben az oktatási körülményeken, különféle fejlesztéseket hajtottak végre, és elmondta, hogy a nagycsaládos díjat is, a gyermekeket figyelembe véve, a gyermekhéten adják át.

Takács Kornél a család nevében megköszönte az elismerést, és azt mondta, meglepetésként érte őket a díj.

– Nagyon megörültünk a díjnak, tényleg nem számítottunk rá, és nagyon jólesett. Nem azért vállaltuk a gyerekeket, hogy elismerést kapjunk érte, hanem szeretetből, és ez a Példamutató Nagycsalád díj egy pluszt jelent ebben az egészben – fejtett ki a családfő.

Takács Szilvia arról beszélt, hogy a nagycsaládban mindent jól meg kell szervezni, hiszen a gyerekek sokfelé járnak, a kis Miklóst kivéve például mindegyikük sportol.

– Márton fut és kajakozik, ő sportos típus, Lili szertornázik és néptáncra jár, valamint énekel is, Zsombor úszik, és már ő is néptáncol. Hogy mindenki mindenhová eljusson, ahhoz kell a család segítsége, meg a többi szülővel is összetartunk, és beosztjuk, ki mikor viszi a gyerekeket – fogalmazott az édesanya.