2024. április 26., péntek

Huszonegy új felügyelő Közép-Bánátban

Branko Ružić államigazgatási miniszter Nagybecskereken

Branko Ružić államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter tegnap Nagybecskerekre látogatott. A városházán tárgyalt Čedomir Janjić polgármesterrel és munkatársaival a helyi önkormányzat munkájáról és az illetékes Minisztérium legújabb intézkedéseiről. Ezt követően a Felügyelőségeket Koordináló Testület elnöklőjeként a városháza dísztermében a szerbiai körzetek elnökeivel tárgyalt. A megbeszélés fő témája a felügyelők alkalmazásáról szóló, nemrég elfogadott hároméves akcióterv megvalósítása volt. Az ülésről közleményben tájékoztattak. 

– Számunkra rendkívül fontos, hogy terepre menjünk és megtapasztaljuk a helyszínen, hogy milyen kihívásokkal és problémákkal szembesülnek az adott önkormányzatok vezetői. Čedomir Janjić polgármesterrel való tárgyalásom alkalmával arra a megállapításra jutottam, hogy magas szintű a közigazgatás reformja, akárcsak a polgároknak nyújtott szolgáltatások is.

Ugyanakkor örülök neki, hogy az államigazgatási és helyi önkormányzati Minisztérium támogatja a nagybecskereki központi piac felújítását és kibővítését – nyilatkozta a beszélgetések után Branko Ružić.

Azt is elmondta, hogy a következő három évben lehetőséget biztosítanak arra, hogy a 43 szerbiai felügyelőségbe 1272 új felügyelőt alkalmazzanak. Ebből Közép-Bánátban 21 felügyelőre van szükség. Többek között a munkaügyben, egészségügyben, növényegészségügyben.