2024. április 26., péntek

Élelmiszert gyűjtenek a Lurkóháznak

Fotó: Fehér Rózsa

Fotó: Fehér Rózsa

Az óbecsei Lurkóháznak szervez gyűjtést a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának óbecsei szervezete. Faragó Enikő községi elnök érdeklődésünkre elmondta: a Poverello Alapítvány által működtetett intézménynek elsősorban friss, tárolható, befőzhető vagy savanyítható élelmiszerre – sárgarépára, zöldségre, krumplira, hagymára, káposztára, karfiolra, paprikára – van szüksége, de jól jön a konyhára a méz, a dió, a mák és a bab is.

Mint Éter Blankától, az óbecsei Lurkóház házfelelősétől megtudtuk, hogy az intézményben jelenleg 20 hátrányos helyzetű gyerekről viselnek gondot a nevelők. A gyerekek reggelit, ebédet és uzsonnát is kapnak, közülük a legtöbben sajnos csak itt jutnak friss zöldséghez vagy gyümölcshöz. Tegnap, ottjártunkkor a Lurkóház kis védencei először ehettek rántott laskagombát, ami egy helyi gombagtermesztő jóvoltából kerülhetett az asztalukra.

A felajánlásokat november végéig várják a szervezők a falugazdász Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben található irodájában és az óbecsei VMSZ Petőfi Sándor utcai irodájában.