2024. április 26., péntek

Biztos alapokon a hazai divat

Három újvidéki helyszínen szervezik meg az őszi Szerbiai Divathetet

Immár 13. alkalommal tartják meg a Serbian Fashion Week nemzetközi divat- és dizájnfesztivált, amelynek az idén ismételten Újvidék ad otthont.

Fotó: Lackó Varjú Sára

Fotó: Lackó Varjú Sára

Az október 9-én kezdődő és 14-én záruló rendezvénysorozatban közismert hazai és külföldi tervezők mutatják be kreációikat. A tegnap megtartott eseménybeharangozó sajtótájékoztatón a szervezők elmondták, hogy a mostani divathét lesz a legnagyobb, amelyet valaha Szerbiában szerveztek.

Svetlana Horvat, a Serbian Fashion Week elnöke a sajtó képviselőinek nyilatkozva elmondta, az idén Szerbia is képviseltette magát a Párizsi Divathéten, ennek köszönhetően számos hazai tervező mutathatta be a 2019/2020. év tavaszi-nyári kollekcióját a divat fővárosában.

– Ahhoz, hogy egy ország képviseltesse magát a francia rendezvényen, nagyon szoros kapcsolatokra van szükség. A helyi szervezőkkel értekezve megbizonyosodtam arról, hogy a jövőben minden segítséget és támogatást megkapunk a hazai rendezvény megvalósításához és színvonalának növeléséhez. Ezzel szilárd alapokat építettünk ki országunkban és a régióban a divat terén. A Paris Fashion Week programjában résztvevő kreátorok a mi rendezvényünkön is bemutatkoznak majd, ugyanakkor a 13. fesztivál másik újdonsága, hogy számos hazai divatmárka is képviselteti magát, amelyekkel a Promenada bevásárlóközpontban ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Vajdasági Gazdasági Kamara épületében négy kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül majd, amelyeken a turizmus, a divat és a gazdaság összeszövődésének módozatairól lesz szó. A program negyedik helyszíne ismételten az Újvidéki Vásár Master Központja lesz, ahol a hazai és a külföldi tervezők bemutatják kollekcióikat. Az idei díjakat október 14-én osztjuk ki a Sheraton szállodában – számolt be a részletes programról a SFW elnöke.