2024. április 26., péntek

Célzott programok nyugdíjasaink számára

A limánii Idősek Otthona szervezésében megkezdődött a Napsugaras Ősz elnevezésű rendezvényegyüttes, amelyet az idősek nemzetközi napja alkalmából tartanak meg az újvidéki önkormányzat támogatásával.

Októberben Újvidéken immár hagyományosan megszervezik a Napsugaras Ősz rendezvénysorozatot, a megnyitóünnepséget – a hagyományt követve – a limáni aggokházában, az Oaza étteremben tartják meg (Szeli Balázs felvétele)

Októberben Újvidéken immár hagyományosan megszervezik a Napsugaras Ősz rendezvénysorozatot, a megnyitóünnepséget – a hagyományt követve – a limáni aggokházában, az Oaza étteremben tartják meg (Szeli Balázs felvétele)

A sorozat megnyitóján többek között jelen volt Ljiljana Koković, az újvidéki polgármester tanácsadója is.

– Az újvidéki önkormányzat folyamatosan igyekszik az idősek számára biztosított szolgáltatásokat fejleszteni annak érdekében, hogy nyugdíjasaink napjai minél könnyebben teljenek. A város ingyenes üdülést biztosít az idősek számára a tengerparton és különböző fürdőkben, a városi tömegközlekedést kedvezményesen vehetik igénybe, ugyanakkor az önkormányzat finanszírozza a nyugdíjasklubok működését is, erre az idén 950.000 dinárt irányoztunk elő a városi költségvetésben – mondta Koković. Hozzátette: október a nyugdíjasok jegyében zajlik, számos programot és aktivitást szerveznek majd számukra, mert az önkormányzat számára kiemelt fontosságú az idősekről való gondoskodás.

– A Napsugaras Ősz rendezvénysorozat keretében rengeteg színes programot és aktivitást szervezünk idős polgártársaink számára, ezeknek az a célja, hogy minél színvonalasabb életet és környezetet biztosítsunk nyugdíjasaink számára – hangsúlyozta Koković.

Októberben Újvidéken az idősek otthonaiban és a nyugdíjasklubokban tehát különféle rendezvényeket tartanak, kezdve a sportrendezvényektől, a kulturális manifesztációkon keresztül a szórakoztató és rekreációs tartalmakig, minden eseményt a nyugdíjasok igényeihez igazítanak. Az elképzelés megvalósításában és a programok lebonyolításában a nyugdíjasklubok tagjain kívül részt vesznek a városi szociális szolgálat dolgozói, az ápolónővérek és a klubok házigazdái is. A Napsugaras Ősz rendezvénysorozat eseményeiben több ezer idős polgár vesz részt, valamint a Radosno detinjstvo Gyermekintézmény óvodásai és az általános iskolák tanulói.