2024. április 26., péntek

Harris Lajovićot is elbuktatta

Azt követően, hogy a rajton nyerni tudott a magyar Fucsovics Márton ellen, a ranglistán 111. dél-afrikai Lloyd George Harris a kínai Csengdu 250-es tornáján simán legyőzte Dušan Lajovićot is, amivel pályafutása egyik legjobb eredményét jegyezte. Lajović gyöngén játszott, kilenc breaklabdával szembesült, amiből hatot mentett, a másik oldalon pedig egyetlen alkalma sem adódott, hogy elnyerje az afrikai adogatását.

Lehet, hogy egyesek nem vették komolyan a tornát, hisz kiesett ugyanott még egy esélyes. A fiatal kanadai Felix Auger-Aliassime-ot a tapasztalt portugál João Sousa múlta felül.

A vuhani női tornán eldőlt, hogy az ausztrál Ashleigh Barty marad a ranglista éllovasa, hiszen a cseh Karolína Plíšková újabb szép alkalmat hagyott ki, hogy két év után visszakerüljön az első helyre. A cseh váratlanul könnyen kapott ki a fiatal ukrán Darija Jasztremszkától, a torna folytatásában pedig kiderül, hogy Barty mennyire tudja növelni az előnyét, valamint, hogy Elina Szvitolina és Petra Kvitová képesek-e lényegesen lecsökkenteni az éllovasokkal szembeni hátrányukat.

Nagy meglepetés történt a kaposvári 25 ezres női ITF-torna 1. fordulójában, hisz a ranglistán mindössze 893. kolumbiai Emilia Arango könnyen legyőzte a magyar Bondár Annával együtt fő esélyesnek tartott belgrádi Olga Danilovićot.