2024. április 26., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Kapushibák napja

Az öt európai topligából háromban is hétközi bajnoki fordulót tartanak. Kedden este Franciaországban a harmadik helyezett Marseille nem bírt el a sereghajtóval, így a Dijon hazai pályán megszerezte idénybeli második pontját. Mindez máris sokat jelentett volna az alsóházi csapatnak, csakhogy Leonardo Jardim Monacója megszakította rossz sorozatát, s kitört a kiesést jelentő veszélyzónából. A hercegség együttese Fàbregasszal és Golovinnal kiegészülve hazai pályán feljegyezte első győzelmét a Ligue 1 aktuális szezonjában. Bár a jól rajtoló Nice jóval többet birtokolta a labdát a mérkőzésen, valódi helyzeteket csak a vendéglátók alakítottak ki, s 3:1-gyel múlták felül Kasper Dolbergéket.

Olaszországban a sérüléssel bajlódó Ronaldo nélkül a Juventus alaposan megszenvedett idegenben a Brescia ellen. A találkozó elején Szczęsny hibázott a kapuban, Donnarumma távoli lövése a lengyel kapus kezei között haladt el, és kötött ki a hálóban. Az Öreg Hölgy az első félidő végén egy öngóllal egalizált, a szünet után pedig a játékot kiválóan szervező Miralem Pjanić rúgott kapásból a jobb alsóba. A Serie A versenyfutásában a címvédő mellett egyelőre az Inter és a Roma veretlen.

Spanyolországban 6 játéknap után is kiszámíthatatlanok a La Liga küzdelmei. Az előző fordulóban remeklő Granada csak egy pontot szerzett a Valladolid otthonában, a Betis hátrányból fordítva 3:1-re verte a Levantét, míg a címvédő Barcelona 2:1-re győzött a Villarreal ellen. A katalánok Griezmann és Arthur góljaival már negyedóra alatt magabiztos előnyt szereztek, Ter Stegen bakijának köszönhetően azonban szépíteni tudott a sárga tengeralattjáró. Ernesto Valverde, a gránátvörös-kékek vezetőedzője továbbra sem lehet maradéktalanul elégedett, hiszen bár Dembele újra hadba fogható, Messit egy félidőnyi futball után ismét le kellett cserélni.

Pochettino nem találja a helyes receptet

Angliában sem szünetelt a labdarúgás, ám a szigetországban a bajnokság helyett ezúttal a ligakupa játszotta a főszerepet. Az Arsenal, a Leicester és a Manchester City is továbbjutott alacsonyabb rangban szereplő riválisa felülmúlásával, az igazi meglepetést azonban a Tottenham okozta. Mauricio Pochettino a Spursnél nem találja a tavalyi sikerek receptjét, és számos botlás után a ligakupában ezúttal a Colchester jelentette a végállomást a londoniaknak.