2024. április 26., péntek

Bogdan a százban

Rangos névsorban kapott helyet Bogdan Bogdanović, a Sacramento Kings és a szerb válogatott kosárlabdázója. A 27 éves játékos a 74. helyre került azon a százas listán, amelyet a tengerentúli ESPN sportra szakosodott médiavállalat állít össze minden évben az NBA-ben szereplő legjobb kosarasokból. Bogdan az elmúlt szezonban 14 pontot átlagolt, amivel a Kings egyik legjobb dobója volt. A portál indoklása szerint fontos tényező, hogy a nemrég véget ért vb-n bombaformában játszott, 53 százalékkal triplázott és 23 pontot átlagolt, bekerülve a kínai torna álomcsapatába.

Az ESPN az első ötven helyezett nevét még nem hozta nyilvánosságra, de az borítékolható, hogy Nikola Jokić, a Denver centere, a tavalyi évad hivatalosan is legjobb „ötöse” valahol a rangsor legelején kap majd helyet.

Durant nélkül egész évben?

Rossz hírek érkeznek az NBA és a világ egyik legjobb kosarasának, Kevin Durantnek a felépüléséről. A néhány nap múlva 31 éves sztár az NBA nyugati elődöntőjében, a Houston elleni sorozat ötödik meccsén térdsérüléssel hagyta el a pályát. Csapata, a Golden State nélküle is megnyerte a nyugati főcsoportot. A klasszis a Toronto elleni nagydöntő ötödik meccsén tért vissza, de tíz perc játék után Achilles-ín-húzódást szenvedett, s a Warriors a hiányában 4:2-re elbukta a finálészériát. Durant júliusban a Brooklyn csapatához igazolt. Sean Marks, a Nets vezérigazgatója a minap tartott sajtótájékoztatón elárulta, a kosaras felépülése rosszul halad. A szezonkezdeten biztos nem lehet ott, de elképzelhető, hogy a liga egyik ásza a teljes évet ki fogja hagyni.

Az NBA új szezonja október 22-én rajtol.