2024. április 26., péntek

Kezdődik a HegyesiLITERAtúra

Vers- és prózamondó verseny, irodalmi emléknap

Ma keződik a HegyesiLITERAtúra című rendezvénysorozat. A túra első állomása az Aranyeső községi vers- és prózamondó verseny lesz, amire 10 órakor kerül sor a helyi közösség tetőterében.

Az Irodalmi randevú vendége ez alkalommal Kocsis Árpád, az Oktopusz szerzője lesz, akivel Bíró Tímea beszélget. A randevúra 19 órakor kerül sor a könyvtárban. Az Irodalmi kaszinóban Losoncz-Kelem Emese fogja Jódal Rózsát faggatni Az éjszaka érintése című kötetéről. A kaszinó csütörtökön 19 órakor kezdődik a könyvtárban. Az irodalmi emléknapra pénteken fog sor kerülni és három helyszínen zajlanak az események. A könyvtár előtt 15 óra 30 perckor megkoszorúzzák Csépe Imre emléktábláját, majd 15 óra 45 perckor a könyvtárban kiállítás nyílik kishegyesi írók műveiből. A helyi közösség tetőterében 16 óra 15 perckor kiállítás nyílik Bori Imre könyveiből, amit az ünnepi műsor követ. Ezen fellépnek az Aranyeső győztesei, majd A címzett Bori Imre című kötetet Ózer Ágnes és Berényi Emőke mutatja be. Kishegyes újratelepítése és a Némedyek címen dr. Virág Gábor fog előadást tartani, majd Csőke Márk fogja bemutatni a Kishegyes 250 című kötetet, ami a helyi Szó-Beszéd lap kiadványa. Az ünnepi műsort Kovács Pécskai Emese Morajlás című kiállításának megnyitója követi, amit Vass Szabolcs fog megnyitni. Erre az iskola galériájában fog sor kerülni 18 óra 30 perckor. A rendezvénysorozatot a helyi közösség tetőterében a békésszentandrási Viila Martini trió Mennyei oltalom című fellépése zárja, ami 19 órakor kezdődik.

A HegyesiLITERAtúra támogatói a Bethlen Gábor Alap, a Magyar Nemzeti Tanács és a kishegyesi helyi közösség. Együttműködő partner az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola. A HegyesiLITERAtúra a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű kistérségi rendezvénye.