2024. április 26., péntek

A kupában jól ment a vajdaságiaknak

Magyarországon az elmúlt hétvégén a nemzeti kupa mérkőzései voltak műsoron. A vajdasági magyar labdarúgókat foglalkoztató csapatok szinte kivétel nélkül vették az akadályokat, és bejutottak a legjobb 64 közé.

Az élvonalban remeklő Mezőkövesd hévízi vendégszereplésén a szezon közben a Debrecen csapatától érkező Takács Tamás szerezte a matyóföldiek hatodik találatát, a hajdújárási származású csatárnak ez volt az első gólja a mezőkövesdi klub színeiben.

A Paks csapatának nem okozott különösebb gondot a Putnok legyőzése, az 5:0-s vendéggyőzelemmel záruló találkozón a moholi Könyves Norbert 88. percig volt a pályán, majd a helyét a magyarkanizsai Fejős Áron vette át.

A Szentlőrinc–Gyirmót összecsapáson három délvidéki kapus is érdekelt volt, a hazaiak kapuját a szabadkai illetőségű Pacéka Norbert, míg a vendégekét a tornyosi Rusák Edvárd védte, a szentlőrinciek cserekapusa pedig a TSC-től érkező Hajagos Tamás volt. A harcias mérkőzést a magasabb osztályban szereplő vendégek nyerték meg 1:0-ra, a győriek kapusának, Rusáknak ez volt az idei szezonban a hatodik kapott gól nélküli meccse.

A Csongrád megyei I. osztályban a bajnoki címért küzdő SZVSE 4:0-val intézte el a Bicske gárdáját, a szegediek mindhárom zentai labdarúgója, Pócs Tamás, Pócs Dániel és Zsoldos Ákos is végigjátszotta a 90 percet.

A 4:1-es győzelmet jegyző Tamási 2009-nél Pintér Kristóf kapus (Tornyos) kezdő volt, a két óbecsei „légiós”, Széll Szabolcs és Barta Ottó pedig csereként kapott lehetőséget.

A Balatonlellén győzni tudó Dabas gárdájában a hajdújárási Takács Kornél a hajrában kapott szerepet, a kishegyesi Dudás Dániel pedig hiába rúgta be a saját tizenegyesét a büntetőpárbaj során, csapata, a Szekszárd így is elbukta a Lipót elleni összecsapást.