2024. április 26., péntek
FÉRFI BL

Nem bírt a Szeged a párizsiakkal

Sokáig tartotta a lépést a Szeged a PSG-vel a férfi BL 2. fordulójában, ám Juan Carlos Pastor együttese végül 30:25-ös vereséget szenvedett a francia fővárosban. Az előző körben a Barcelonát verő dél-alföldiek rosszul kezdték az A csoport derbijét, a franciák 3:0-val nyitottak. Innen néhányszor fel tudott kapaszkodni egálra a Szeged, sőt, 9:8-ra és 10:9-re vezetett is, de a 8 gólos Nikola Karabatić vezette PSG kézben tartotta az eredményt, a félidőben 16:14-tal fordult. A második játékrészben 18:18-nál volt utoljára döntetlen, a Szeged 21:19-nél is játékban volt még, ám a párizsiak ebben a periódusban egy 6:1-es rohanással gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést (18:18-ról 24:19). A továbbiakban a magyar fél egyszer sem tudott 3 gólnál közelebb zárkózni, Maqueda 6, Bodó 5 és Radivojević 4 gólja a társak halvány teljesítménye mellett kevésnek bizonyult.

A párizsi csapat megérdemelte a győzelmet, de úgy érzem, nem szolgáltunk rá az ötgólos vereségre, ennél közelebb voltunk az ellenfélhez. A második félidőben több labdát is eladtunk döntetlennél, és Rodrigo Corrales is jól védett, ami kulcsfontosságúnak bizonyult. Javulnunk kell, fontos mérkőzések várnak ránk a következő időszakban is” – értékelt Juan Carlos Pastor.

I. LIGA, ÉSZAKI CSOPORT

Inđija: Inđija–Potisje-Pletex 39:22 (21:7)

USC, 50 néző, vezette: Tarajić, Andonovski (Pancsova).

Inđija: Petrović, Baljak 6, Dušanić, Novaković 6, Bosnić 1, Marinković 9, Živković B. 1, Bubalo 4, Petrović 1, Živković A., Balić, Jevtović 3, Gamber 7, Miković 1.

Potisje-Pletex: Rác Szabó, Hanák 4, Delibašić 3, Krizsán 4, Juhász, Jovanović 4, Bajusz 1, Rogljačin, Szollár 1, Vekić 1, Hodik, Marjanov 4.

Az újonc Potisje-Pletex nagyarányú vereséggel kezdte a bajnokságot az I. ligában. A hazaiak 21 találattal zárták az első játékrészt. A folytatásban az adaiaknak továbbra is nehezen ment a góllövés, bár kétszer több gólt lőttek, mint az első játékrészben.

Ada: Halász József–Temerin 36:20 (19:9)

A Műszaki Iskola sportcsarnoka, 80 néző, vezette: Crnjanski, Bubanja (Palánka).

Halász József: Fajka 7, Balázs, Király 6, Vučetić, Vacsik 6, Surányi 6, Telečki 7, Zombori, Aksin 4, Kozma.

Temerin: Marković, Pajić 5, Đukić 1, Maričić 3, Vasiljević 3, Knežević, Blanuša, Radić 3, Blažić 1, Đilas 1, Petrović 3, Ćetković.

Az adai csapat lendületesen kezdett, és gyorsan öt találatra növelte az előnyét, amivel jóformán eldöntötte a mérkőzést, hiszen a vendégek ezután már sikertelenül próbálkoztak felzárkózni.