2024. április 26., péntek

Felújított kézilabdapálya Tiszaszentmiklóson

A tiszaszentmiklósi Dr. Tihomir Ostojić Általános Iskolában tegnap megtartott iskolanapi ünnepségen Vladimir Batez tartományi ifjúsági és sporttitkár megnyitotta a pedagógiai intézmény felújított kézilabdapályáját. A már huzamosabb ideje rossz állapotban lévő pálya rekonstrukciójának ötlete két évvel ezelőtt merült fel az illetékesekben, s a csókai önkormányzat elöljárói az iskola igazgatójával megpályázták a felújításhoz szükséges pénzösszeget, az illetékes tartományi titkárság pedig a projektum támogatása mellett döntött – nyilatkozta Batez, majd elmondta azt is, hogy az egymillió-nyolcszázezer dináros beruházást követően olyan pályát adhatnak át, amely minden tekintetben megfelel a követelményeknek.

A felújított kézilabdapályát hivatalosan is átadták

A felújított kézilabdapályát hivatalosan is átadták

Batez hangsúlyozta, hogy a tiszaszentmiklósi iskola kézilabdapályája mellett az ifjúsági és sporttitkárság más projektumokat is támogatott a tartomány területén a sportinfrastruktúrák kiépítésére, felújítására és kibővítésére kiírt pályázatokon keresztül.

Budovalcsev Magdolna, a tiszaszentmiklósi iskola matematikatanára a pálya felújításában is kivette a részét. Elmondta, hogy az iskola számára rengeteget jelent a pálya felújítása, mivel a faluban nem sok sportolási lehetőség adódik a gyermekek és a fiatalok számára.

A faluban 10 évvel ezelőtt adtak át egy kosárlabdapályát, most pedig a kézilabdapályát renoválták, aminek ez idáig megrongálódott betonkocka borítása volt, a jelenlegi borításnak köszönhetően pedig remélhetőleg sokkal kevesebb sérülés történik majd.

A kézilabdasportnak nagy múltja van Tiszaszentmiklóson, a településnek többször is volt amatőr és különböző ligákban játszó csapata is. A faluból származik a jelenleg a Veszprémben játszó Uroš Vilovski magyar válogatott kézilabdázó, ugyanakkor az iskola diákjai voltak olyan kézilabdázók is, akik jelenleg Észak-Macedóniában vagy más szerbiai városokban dolgoznak edzőként.