2024. április 26., péntek

Előkerült a horgász holtteste

Csütörtökre virradóra hozta fel a víz a felszínre a Krivaja melletti mesterséges tóban még hétfőn eltűnt zentagunarasi horgász, H. Gy. holttestét.

A szerencsétlenül járt férfi a gát környékén veszett a hullámok közé. Nemhivatalos információink szerint H. Gy. ittas állapotban határozta el, hogy – társai ellenkezése ellenére – átússza a tavat a szemközti Krivaja irányába, és csupán néhány méter választotta el, hogy ez sikerüljön is neki. Amikor a parton maradtak rádöbbentek, hogy baj van, a megsegítésére indultak, de már nem tudtak rajta segíteni, társuk elmerült a zavaros vízben. Nagy Simontól, a mentést végző bácskossuthfalvi Moravicai Önkéntes Tűzoltó Testület elnökétől megtudtuk, hogy az önkéntes és a hivatásos tűzoltók hétfőn és kedden folytatták a keresést egészen sötétedésig, de a nehezített körülmények miatt nem jártak sikerrel.

– Nehéz lett volna bármilyen eredményt elérnünk, hiszen a víz rendkívül zavaros, körülbelül 10 cm-re lehet csupán belelátni. Továbbá az áldozat társai sem tudták pontosan meghatározni a baleset helyét. Annyi biztos volt, hogy H. Gy. jóval túljutott a körülbelül 700 méteres táv felénél, és már azt hitték, hogy sikerül is neki partot érni, amikor egyszer csak eltűnt a szemük elől. Az említett szakaszon néhol akár 5 méteres mélységű is lehet a tó, a krivajai strandnak nevezett szakasznál viszont csupán 1,5 méter mély, azonban a part közelében a tó feneke nem sima, tele van kövekkel, gyökerekkel és mással – nyilatkozta Nagy. A mentésben 20 tűzoltó vett részt felváltva hétfőn és kedden, két csónakkal, csáklyákkal, vasmacskával, és más, a testület rendelkezésére álló eszközzel, az ilyenkor előirányozott módszerekkel. A szerencsétlenség napján, illetve a holttest előkerülése alkalmával jelen volt a topolyai Dr. Hadzsy János Egészségház mentőszolgálatának ügyeletes csapata, mint ahogy a rendőrség illetékesei is. A szerencsétlenül járt zentagunarasi horgász holttestét az ilyen esetekben előirányozott kórbonctani kivizsgálásra küldték.