2024. április 26., péntek

Tízéves barátság

Doroszló és Dávod nyugdíjas-találkozóinak jubileumát ünnepelték

Tízéves barátságot ünnepelt a doroszlói Rokkantnyugdíjas Egyesület és a dávodi Nyugdíjas Klub. A két település kapcsolata a ’60- as évekre vezethető vissza, amikor is a Petőfi-iskolák találkozója révén valósított meg több (csere)diák programot a két közösség. Tíz évvel ezelőtt aztán a nyugdíjasok által, az egykori barátságoknak is köszönhetően a két település ismét felvette a kapcsolatot. A szervezetek tagjai évente találkoznak, az egyik évben Dávodon, a következőben Doroszlón.

Fotó:  L. Móger Tímea

Fotó: L. Móger Tímea

Az idei, doroszlói találkozón – amellett, hogy jubileumi volt – a doroszlói elnöknőt, Diósi Juliannát is köszöntötték, több évtizedes tevékenysége miatt. Diósi Julianna elnök asszony vezetőként nem kevesebb, mint huszonhét éve végez közösségi munkát, szolgálatot a doroszlói Rokkantnyugdíjas Nyugdíjas Egyesület berkeiben. Számos kirándulás, ünnepség, munkaakció fűződik a nevéhez, mindezeknek a fő szervezője volt. A tartalmas programok között is kiemelkedő helyen van a dávodi Nyugdíjas Klubbal való együttműködés, amelynek az idén tízéves jubileumát ünnepelhetik. Sok élmény, önfeledt találkozások emléke köti egymáshoz ennek az együttműködésnek a résztvevőit. Régi-új barátságok teszik családiassá ezeket az alkalmakat. Külön öröm számukra, hogy Doroszlón ülhetik meg ezt az évfordulót.

Diósi Julianna ajándékokkal köszönte meg a segítséget mindenkinek. Elmondta, sokat tettek a helyi tagtársak, tisztségviselők, de rendkívüli öröm a gombosi, a kupuszinai, a bácsgyulafalvi, a bezdáni nyugdíjasok jelenléte is, akikkel szintén számtalan közös programban vettek részt.

A találkozás ünnepének örömét fokozta a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület kis- és középső néptánccsoportjának fellépése. A hangulatról a doroszlói Twins Band gondoskodott. Az ízletes vacsora a Dionis 2 vendéglő érdeme volt.