2024. április 26., péntek

Területrendezési tervekről döntenek a képviselők

A Demokrata Párt bejelentette, hogy bojkottálni fogja a képviselő-testület mai ülését

A képviselő-testület ülésén a városi honatyák többek között megvitatják a Limáni parkban épülő cukrászda tervét, valamint döntenek 12, nyilvános garázs megépítéséről is.

Ótos András archív felvétele

Ótos András archív felvétele

A legnagyobb vita várhatóan a nyilvános garázsok területének a bérbeadásáról folyik majd, ezek közül nyolcat a városi lakótömbök közé terveznek beépíteni, négyet pedig a város központjában. A garázsokkal kapcsolatos, koncessziós pályázat végeredményéről azonban csak tavaszra tudhatunk meg több részletet.

Emlékeztetőül: Miloš Vučević, Újvidék polgármestere korábban kijelentette, hogy egy kínai vállalat már érdeklődött négy garázs megépítésének feltételei iránt, ezeket a Modena és a Šafáryk utcákban, valamint a Köztársaság téren és a báni palotánál tervezik. Ezeket a területeket az önkormányzat a tervek szerint 40 évre adja majd bérbe.

A képviselő-testület ülésén megvitatják a költségvetés féléves megvalósítását, a városi kasszába a tervezettnél kevesebb pénz folyt be, ezt az önkormányzat azzal magyarázza, hogy nem volt sikeres minden versenypályázat, valamint azzal, hogy a tervezett befektetésekkel kapcsolatos munkálatok még nem fejeződtek be, a befizetések pedig csak a munkálatok befejeztével történnek majd meg.

A városi honatyák ezenkívül megvitatják a közvállalatok féléves működését is.

Ami a területrendezési terveket illeti, talán a legfontosabb napirendi pont az I. Péter király sugárút és a Pirosi út kereszteződésénél tervezett, 12 emeletes lakóépület megépítése lesz, a polgárok számos kifogást emeltek az objektum megépítése ellen. A területrendezési bizottság ülésén a kifogásokat mind elvetették.

Ezenkívül, a képviselők döntenek majd a Limáni park rendezési tervéről is, a tervet még nem bocsájtották közszemlére, így egyelőre nem sok részlelet tudni erről az elképzelésről. Annyi bizonyos, hogy a cukrászdát több száz négyzetméteres területen építik meg, és mellette játszóteret alakítanak majd ki – olvasható a 021.rs hírportálon.

A képviselők megvitatják azt a beterjesztést is, amely szerint a Vojvodina Labdarúgóklub számára új stadiont építenének. Szó lesz még az Európa sugárút mellé tervezett, archeológiai park kialakításáról, valamint több, városi és peremvárosi utca rendezéséről, illetve az új utcanév-javaslatok elfogadásáról is.