2024. április 26., péntek
KERÉKPÁROZÁS – VUELTA A ESPAÑA

Roglič első háromhetese

Igazi szlovén ünneppel zárult a Vuelta. A spanyol körverseny utolsó komoly hegyi szakaszán szombaton Pogačar csinálta meg egy személyben a show-t. A mindössze 20 éves szlovén 39 kilométernél, a nap legnehezebb hegyén támadott az összetett élmenők csoportjából, hamar utolérte és elhagyta a szökevényeket, végül másfél perc felett adott minden riválisának. Bravúros harmadik szakaszsikerével Pogačar az ötödik helyről felkapaszkodott az összetett dobogóra, Quintanát leszorítva onnan, Lópeztől pedig elvette a legjobb fiatalnak járó fehér trikót.

A Vuelta összetettjét Primož Roglič nyerte, akit szombaton riválisai már meg sem próbáltak támadni. A 29 éves szlovén pályafutása első összetettbeli diadalát aratta háromhetes versenyen.

Tegnap este madridi sík körözéssel zárult a Vuelta, a szakaszt a holland bajnok Jakobsen nyerte.

Végeredmény, Vuelta, 20. szakasz (Arenas de San Pedro–Plataforma de Gredos, 190,4 km): Tadej Pogačar 5:16:40 óra, Alejandro Valverde +1:32 perc, RafałMajka, Hermann Pernsteiner a. i., Primož Roglič +1:41 perc stb. Az összetett végeredménye: Roglič 83:07:14 óra, Valverde +2:33, Pogačar +2:55, Nairo Quintana +3:46, Miguel Ángel López +4:48 perc stb.