2024. április 26., péntek

Aszfaltozási akció a peremvárosi településeken

A Put közvállalat átfogó útkarbantartási és útfelújítási akcióba kezdett Kabolban és Kátyon, ahol 15 utcát aszfaltoznak le.

Kabolban lassan befejeződnek az útkarbantartási munkálatok, jelenleg a Pásztor és a Vukov fivérek utcákat aszfaltozzák. Biljana Ćubić, a Put közvállalat sajtófelelőse kifejtette, hogy az elmúlt tíz napban Kabolban befejezték a Zmaj, az Ivo Lola Ribar, a Petar Drapšin, a November 29., a Kaboli rét, a Vajdasági brigád, a Zöld gerenda és a Zöld utca útkarbantartási munkálatait.

– Kabolban a felsorolt munkálatokon kívül a rendszeres útkarbantartási teendők keretében befoltozzák a kátyúkat, pótolják a megrongálódott útszegélyeket. Ami Kátyot illeti, a közvállalat dolgozói befejezték a Tűzoltóotthon előtti plató felújítását, valamint leaszfaltozták a Szőlőtermelő utcát. Jelenleg folyamatban vannak a munkálatok az Ifjúsági, a Május 1-je utcában, és még ezután következnek majd az útfelújítások a Taško Načić és a Vuk Karađžić utcában – mondta Ćubić.

Kamenicán a jövő héten leaszfaltozzák a Branislav Bukurov, a Kosztelnjik és a Szőlőfürt utcát.

– A múlt héten Veterniken a Punov utcában elkészült a fekvőrendőr, valamint felújították az autóbusz-megállót – magyarázta Ćubić, majd hozzátette: a településen több helyen folynak területrendezési tevékenységek a Telekom dolgozói által végzett, kábelrekonstrukciós munkálatok után felmaradt hulladék eltakarítása céljából.

Ami a városi útkarbantartási munkálatokat illeti, a Limán városnegyedben, a Podgorica utcában rendezik az épületek közötti sportpályát, valamint tervben van a Belgrádi rakparton a valamikori Žeželj-híd körüli sétány egyik részének rendbehozása is – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

Ezenkívül, a Put közvállalat dolgozói városszerte újrafestik az iskolák környékén a zebrákat, valamint az aszfaltra festett figyelmeztető közlekedési jeleket.