2024. április 26., péntek

Stojanović megelőzte Krunićot

Nina Stojanović a két nancsangi győzelemmel pályafutása legjobb helyezését harcolta ki a ranglistán. A 23 éves szerbiai tegnap két játszmában, az ausztrál veterán Sam Stosur adogatását ötször is elnyerve jutott tovább, és a negyeddöntőben ma a ranglistán 74. ukrán Katerina Kozlovával mérkőzik. Nina tegnap a naprakész lista 115. helyét foglalta el, amivel Aleksandra Krunić elé került, és Ivana Jorović mögött a kettes számú szerbiai lett, az esetleges új győzelem pedig további 7-8 pozíciónyi haladást jelentene.

Végre tehetségéhez mérhető játékkal rukkolt ki a Banja Luka-i challengeren a szerbiai Marko Miladinović. A 19 éves teniszező sokkal tapasztaltabb honfitársát, Nikola Milojevićet fölényesen győzte le, s közel jár ahhoz, hogy pályafutása során másodszor bejusson az 500 legjobb közé. Ha nem kis meglepetésre a nyolcaddöntőben nyerni tudna a kazah Dmitrij Popko ellen is, a legjobbját jelentő 474. helyre törne fel.

Murray szabadkártyás Sanghajban

A háromszoros Grand Slam-bajnok Andy Murray szabadkártyával indulhat az október ötödikén kezdődő sanghaji tenisztornán. A kínai verseny szervezői csütörtökön jelentették be, hogy a csípősérülése után visszatérő brit játékos 2016 óta először lesz ott a kiemelt viadalon.

A világranglistán jelenleg 415. helyezett Murray januárban még azt mondta, hogy folyamatos fájdalmai miatt visszavonul, de a második csípőműtétje után végül augusztus elején visszatért, ám Cincinnatiben és Winston-Salemben is a nyitókörben kikapott. Később egy mallorcai challenger versenyen két találkozót nyert.