2024. április 26., péntek

Vihar után

A hétfő délutáni szélvihar nagy károkat okozott Kishegyes községben. Ágakat tört le és néhány fa kidőlt. Több helyen cserepeket sodort le a tetőről, és kisebb tárgyakat ragadott magával. A vihart követően órákig szünetelt az áram- és vízszolgáltatás, valamint a mobilszolgáltatásban is fennakadások voltak.

A villanyvezetékek visszahelyezése a Kossuth Lajos utcában (Lakatos János felvétele)

A villanyvezetékek visszahelyezése a Kossuth Lajos utcában (Lakatos János felvétele)

A vihar Kishegyes településen okozta a legnagyobb gondot: a Kossuth Lajos utcában egy fenyőfa rádőlt a villanyvezetékre és kidöntött egy villanykarót, valamint több karóról is letépte a vezetékeket. A villanyszolgáltató szakemberei azonnal a helyszínre érkeztek, és mondhatni, hogy rekord idő alatt új karót állítottak fel. A vezetékeket is sikerült gyorsan helyrehozniuk. Emellett az ágak faluszerte több helyen a villanyvezetékek közé szakadtak, de ennek ellenére este 7 óra tájékán helyreállt a villanyszolgáltatás.

Bácsfeketehegyen is ágakat tépett le a szél, és cserepeket sodort le a tetőkről. A Pipacs vendéglő környékén egy fa a vezetékek közé dőlt és több villanykaró is megdőlt. A falu érintett részén „elment” egy fázis, a javítási munkálatok pedig még a tegnapi nap során is folytak. A fáziskiesés miatt a vízszolgáltatás is akadozott, mert az egyik kút nem üzemelt.