2024. április 26., péntek

Játék, móka és meglepetések

Adán jól sikerült a gyerekeknek megrendezett Napsugár fesztivál

Háromszáz helybeli és környékbeli gyermek vett részt vasárnap Adán a központi iskola udvarán immár hatodik alkalommal megszervezett Napsugár fesztiválon, amelyen a lurkókat egy eseménydús, színes gyermekdélután várta telis-tele játékkal, jókedvvel és meglepetésekkel.

A fesztivál ideje alatt az iskolaudvar teljesen megtelt gyermekekkel (Csincsik Zsolt felvétele)

A fesztivál ideje alatt az iskolaudvar teljesen megtelt gyermekekkel (Csincsik Zsolt felvétele)

A fiatalok kilenc kézművesstandon élhették ki kreativitásukat, húsz akadálypályán és játékállomáson vetélkedhettek és játszhattak, illetve élvezhették a topolyai Napsugár bábszínház előadásait, és a Story-sarokban tanulságos bibliai történeteket hallgathattak meg, valamint zsonglőrködhettek, ugyanakkor a helyszínen volt arcfestés, lufihajtogatás, ugrálóvár, csúszda és trambulin is. Az ajándékasztalról a gyermekek játékokat és könyveket vehettek el, valamint a tombolán különféle játékokat és használati eszközöket nyerhettek, sőt uzsonnát is kaptak. Mindezt teljesen ingyenesen biztosította a szervező, a Krisztus Evangéliumi Egyházának adai gyülekezete, amely főként külföldi, német és svájci missziók támogatásából szervezte meg a fesztivált, mégpedig hatvan vajdasági, magyarországi és németországi segítő közreműködésével, akik a lebonyolításban segédkeztek. Holló Szabó Beáta fő szervezőtől megtudtuk, hogy hat évvel ezelőtt a budapesti Palánta gyermekmisszió megkeresésére társpályázóként rendezték meg először a fesztivált Adán, és annyira jól sikerült, hogy azóta már helyi szervezésben tartják meg.

– A fesztivál egyik legfőbb célja az, hogy biztosítsunk a fiataloknak egy délutánt, amikor a gyermekek tényleg gyermekek lehetnek, vagyis önfeledten játszhatnak, biztonságos környezetben és felügyelet mellett. Olyan játékokat, kézimunkákat, feladványokat és mesesarkot kínálunk nekik, amelyekről tudjuk, hogy szeretik őket. Az is célunk, hogy az év folyamán szponzori támogatásokat gyűjtsünk, hogy mindez ingyenes legyen számukra. Az egyházunk ilyen módon megáldja a várost, a gyermekeket és a családokat is – közölte Holló Szabó Beáta, aki hozzátette, hogy a rendezvény a keresztényi szemléleten és életmódon alapszik.

– A Bibliában Jézus azt mondja, hogy engedjétek hozzám a gyermekeket. Ez egy alapmottónk, amelyre az egész fesztivált építjük, hogy a gyerekeknek örömöt, boldogságot szerezzünk, és Isten szeretetét közöljük. Ez nagyon sokrétűen és kreatívan működik. Van a Story-sarok, ahol egy bibliai történetet szoktunk megosztani, amely tanulságos is. A történet lelki töltetű, de a fiatalok mindig tanulhatnak belőle valamit, akár emberszeretetet, elfogadást vagy egymás szeretetét és segítését. Mindig erre alapozunk, hogy a gyerekek tanuljanak, és örök értékeket tudjunk nekik átadni – nyilatkozta a fő szervező, aki szerint a gyermekek és a szülők is minden évben nagyon várják a rendezvényt.