2024. április 26., péntek
STEVAN VILOTIĆ-EMLÉKTORNA

Fordulatokkal teli döntetlen

Zenta: Szerbia–Magyarország 3:3 (1:2)

Városi stadion, 250 néző, vezette: Novak Simović (Szikics). Gólszerzők: Vidosavljević a 7., a 82., Pavlović az 58., illetve Nyári a 31., Halmai a 39. és Kalafat a 74. percben.

Szerbia: Mićović, Radmanovac, Stajić, Belić, Eraković, Zukić, Vidosavljević, Savić, Mitrović, Stojanović, Pavlović. (Csereként: Jočić, Burmaz, Ignjatović, Topić és Balázs.)

Magyarország: Ónódi, Huszti, Kalmár, Varju, Hídi, Halmai, Kovács, Farkas, Nyári, Szabó, Kalafat. (Csereként: Skribek, Cipf, Tamás, Radics, Beke.)

Miután a Vilotić-emléktorna rajtján Szerbia 3:0-ra kiütötte Izrael válogatottját, Magyarország pedig 2:0-ra verte Montenegrót, a tegnap délután Zentán rendezett mérkőzés különös presztízzsel bírt. Az U19-es válogatottak kiváló játékkal kápráztatták el a közönséget. A gólgazdag mérkőzésen 3:3-as döntetlen született. A találkozó szerb fölénnyel kezdődött: Vidosavljević már a 7. minutumban megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A játék képe fél óra után változott meg, amikor a magyarok jogos tizenegyeshez jutottak. A 31. percben Nyári egyenlített, a 39.-ben Halmai már fordított is. A szünetre egygólos előnnyel vonult el Magyarország, az 58. percben azonban újabb büntetőt ítélt Simović játékvezető, ezúttal Szerbiának. A 2:2-es eredményt Pavlović alakította ki. A már így is remek mérkőzés utolsó negyedórájában sem csitultak a kedélyek. Kalafat Álmos 18 méterről gyönyörűen tekert a jobb alsóba, szűk tíz perccel a vége előtt pedig az összecsapás harmadik büntetőjére is sor került. Bár az egy meccsen megítélt három tizenegyes soknak tűnhet, jogosságukhoz nem férhet kétség. A 3:3-as végeredményt az első gól szerzője, Vidosavljević alakította ki.

A torna menetrendje szerint holnap Szabadkán 17 órától Szerbia–Montenegró, Topolyán 15 órától Magyarország–Izrael mérkőzésre kerül sor.