2024. április 26., péntek
EB-SELEJTEZŐK

A nagyok hozták a pontokat

Nem történt komoly meglepetés az Eb-selejtezők csütörtöki játéknapján. A J csoportban éllovas olaszok Örményországba látogattak, ahol Karapetian hamar (11.) vezetést szerzett a vendéglátónak, ám a hazai öröm nem tartott soká, Belotti a 28. percben Emerson beadását értékesítette. Az olaszok nagy fölényben játszottak, de a hajráig kellett várni, mire újra betaláltak. Ekkor azonban három perc alatt el is döntötték a három pont kérdését, előbb Pellegrini fejesével szerezték meg a vezetést (77.), majd Belotti látványos lövésével biztosították be azt. A csoportban egyébként a finnek Pukki tizenegyesével legyűrték a görögöket, ezzel feladták a leckét a bosnyákoknak, akik így továbbra is ötpontos hátránnyal üldözik a kijutást.

Az F csoportban Spanyolország 2:1-re tudott nyerni Romániában, így hibátlan maradt. A Fúria Ramos tizenegyese (29.) és Alcácer gólja révén kettővel is vezetett, a házigazda Andone fejesével szépített, de többre már nem futotta, bár Llorente pirosa miatt az utolsó negyedórát emberfölényben játszották. A spanyolok mögött a Feröeren nyerő svédek, a Máltát verő norvégok és a románok is versenyben vannak még a kijutásért.

Kisebb meglepetésre csak döntetlent tudott elérni Svájc az írek otthonában, a szigetországiak így öt meccs alatt sem találtak legyőzőre, és vezetik a D csoportot. Sokáig nem született gól Dublinban, a vendégek veszélyesebbek voltak. Schar a 74. percben törte meg a jeget, ám erre válaszolni tudott McGoldrick egy szép fejessel, s a felek így osztoztak a pontokon. A dánok Gibraltáron egy hatossal hozták a kötelezőt, a csoportban az ír–svájci páros mellett ők versengenek még az Eb-szereplésért.