2024. április 26., péntek
US OPEN

Híres veteránok három kihívóval

Mindkét mezőnyben úgy alakultak az eredmények az idei US Openen, hogy a négybe egy híres, sokszoros Grand Slam-győztes veterán jutott be, három-három már ismert, de nagy döntőben még nem szerepelt kihívóval. A férfiaknál Rafael Nadalt kísérli meg legyőzni a Medvegyev, Berrettini és Dimitrov trió egyike, a nőknél pedig Szvitolina, Bencic és Andreescu mondja fel a leckét Serena Williamsnek.

Nadallal vélhetően nem lesz könnyű dolguk a fiataloknak (Fotó: Beta/AP)

Nadallal vélhetően nem lesz könnyű dolguk a fiataloknak (Fotó: Beta/AP)

Nadal és Berrettini még nem játszottak, és mindketten nagy célt hajszolnak. Nadal a 19. GS-diadalt és a Đokovićtyal szembeni lemaradás jelentős csökkentését, az olasz pedig, hogy honfitársai között a második GS-bajnok legyen (Adriano Pannatta nyert Párizsban 1976-ban), és aligha mellékes számára a már megnyert mellé a plusz 480 ranglistapont és csaknem egymillió dollár. Berrettini a torna 24. kiemeltje, de az élőben alakuló listán már 13. Medvegyev és Dimitrov mérlege 1:1-re áll, és mindketten hisznek abban, hogy a megnyert elődöntő esetén Nadallal is sikerrel tudnának szembeszállni.

Serena Williams 4:1-re vezet Elina Szvitolina ellen, aki 5. kiemeltként már biztosította a ranglista 3. helyét, míg az amerikai jelenleg 10., döntővel 9., serleggel pedig 6. lesz. Bencic és Andreescu még nem vívtak hivatalos meccset. A svájci a 13. helyen kezdte a tornát, a naprakész listán 8., és a 10. hely alá nem eshet, győzelemmel viszont negyedik lehet. A román származású kanadai a 15. helyen kezdett, jelenleg 9., legjobb esetben 5., legrosszabb esetben pedig 10. lesz.