2024. április 19., péntek

Rottweiler a legszebb eb

Negyedik alkalommal szerveztek Pacséron kutyakiállítást

Embert és állatot próbáló tikkasztó hőségben negyedik alkalommal szervezték meg a Pacséri gyógyfürdő melletti tisztáson a CAC Nemzeti Minden Fajtás Kutyakiállítást a hétvégén az Artemis Ebtenyésztők Egyesületének szervezésében.

A hazai résztvevők mellett összesen 10 országból: Magyarországról, Romániából, Horvátországból, Csehországból és Lengyelországból, Dániából, Belgiumból, Szlovákiából, Oroszországból és Németországból érkeztek kutyusok – tudtuk meg Nemes Norberttől, a rendezvény egyik főszervezőjétől, a házigazda szervezet titkárától.

– A rendezvényünk évről évre alkalmat ad az ebtenyésztők számára a szakmai konzultációkra, és az egymás közötti tapasztalatcserére, akár több ország képviselőjével is. Az idén 200 eb mutatkozott be a négytagú magyarországi–szerbiai összetételű zsűrinek, a szabadkai dr. Sípos Mártának, a kruševaci dr. Dragan Janjićnak, valamint a magyarországi bíráknak, Harsányi Péternek és Gröschl Ferencnek – tudtuk meg az egyik főszervezőtől, akitől az iránt érdeklődtünk, hogy milyen fajta kutyák érkeztek Pacsérra.

– Az elmúlt évekhez hasonlóan a legnépszerűbbek az őrző-védő kutyák voltak, őket nevezték be a legnagyobb számban, abból is a német juhász, a rottweiler és a dobermann kutyák voltak a legszámosabbak. Az ölebek a másik nagy népszerűségnek örvendő kategória, majd őket követték a vadászkutyák. Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is több kategóriában hirdettek eredményt a zsűri tagjai, így kiválasztották a szakemberek a fajtagyőztes ebeket, a csoportgyőzteseket, valamint a legszebb tenyészpárokat, mégis minden találkozó alkalmával a kiállítás legszebbjét kiemelő döntő a legizgalmasabb pontja egy-egy szakmai összejövetelnek – mondta a szervező, majd arról is szólt, hogy a kiállítás csúcspontját jelentő „best in show” hazai győzelmet hozott, amit Aleksandar Gagić rottweiler kutyusa nyert meg, a második egy magyarországi beagle kutya lett, a harmadik pedig szintén egy magyarországi chihuahua. A 4. CAC Nemzeti Minden Fajtás Kutyakiállítás lebonyolítását Topolya község, a Pacséri Gyógyfürdő, a falu helyi közössége, illetve kutyaeledelt gyártó magánvállalatok támogatták.