2024. április 26., péntek

Iskolatáska-szentelés Temerinben

A vasárnapi Szentlélek-hívás után tegnap, a tanévkezdés napján több mint 400 általános iskolás, magyar ajkú gyerek nagy örömmel gyűlt össze a temerini Szent Rozália-templomban.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

Szungyi László esperesplébános szeretettel köszöntötte az iskolatáskájukkal együtt érkező, izgatott diákokat, őket elkísérő szüleiket és tanáraikat. Megszentelte a táskákat és a tanszereket, aztán mosolyogva megáldotta a jelenlevőket és kettesével megáldott minden iskolás fiút és lányt.

Szungyi László esperesplébános bizalommal kérte Istent, minden tudás ősforrását, hogy világosítson meg minden elmét, hogy a tanulás által mindig újabb és újabb tudásra tegyen szert, és áldja meg a jelen levő, iskolába induló diákokat táskájukkal, tanfelszerelésükkel együtt. László atya többek között imádkozott azért is, hogy a gyerekek a tanulás feladatát felelősségteljesen vállalják. Szorgalmas, kitartó munkájukkal állandóan gyarapodjanak ismeretekben, és a mind nagyobb tudás elsajátításában szép eredményeket érjenek el, a tanulás nehézségeit pedig kitartóan viseljék. Szerzett tudásuk bölcs felhasználása által fejlődjenek és növekedjenek teljesebb emberekké. S egykor kellő érettséggel hasznosítsák megszerzett tudásukat Krisztus által önmaguk és a társadalom javára.

Az iskolatáska szentelésének szép hagyományát a temeriniek igénylik és ápolják. Gyümölcseit pedig látják a törekvő, felnövekvő diákok sikeres életében.