2024. április 26., péntek

Az egyedüli veretlenek

A szerb férfi kosárlabda-válogatott utolsó felkészülési meccsét is megnyerte a hétvégén rajtoló kínai világbajnokság előtt. Aleksandar Đorđević fiai 61:56 arányban verték Franciaországot, miután megfordították a félidőig összeszedett 32:23-as hátrányt. A Sasok a sikerrel az egyedüliek lettek, akik hibátlan felkészülési sorozat után kezdhetik meg a mundiált.

Az eddigi legrosszabb első két negyedüket produkálták a szerbek a franciák ellen, a második tíz percben mindössze 9 pontot értek el. Bogdanović, Bjelica és Lučić a szövetségi kapitány döntése miatt pihent, és főleg a Sacramento Kings duójának hiánya jó ideig meg is látszott. A második félidőben aztán összekapták magukat a fiúk, lényegesen javult a dobóteljesítményük, és az általában kulcsfontosságú védelem is helyrerázódott, a második húsz percben ők engedélyeztek gyér ponttermelést a franciáknak (24). A pihenő után belendülő Raduljica ért el először és egyetlenként két számjegyű pontot a szerbek közül (13-mal fejezte be), de szinte mindenki más is kivette részét a győzelemből, Gudurić 9, Jović 8, Micić 7, Jokić, Simonović és Milutinov 6-6 ponttal zárt.

Mindeközben változó hírek érkeznek Miloš Teodosić állapotáról. Sajtófotók tanúsága szerint az irányító lábáról levették az egészségügyi csizmát, ugyanakkor már csak a legmerészebbek reménykednek abban, hogy csatlakozhat a csapathoz. A Teo klubja, a Bologna tájáról érkező hírek szerint az irányító csak az olasz bajnokság nyitányán, szeptember 25-én lesz bevethető.

A Szerbiai Kosárlabda-szövetségnek ma estig kell bejelentenie a végleges vb-keretet.