2024. április 26., péntek

Kishegyesi vöröskeresztes tábor

Középpontban az egészséges életmód és a humánus tevékenység

A Vöröskereszt kishegyesi községi szervezete mozgalmasan kezdte a hetet, hiszen helyi és szeghegyi gyerekek számára tartottak egynapos tábort a Kátai-tanyán. Ezt a rendezvényt második alkalommal szervezeték meg, számolt be lapunknak Selić Julianna, a Vöröskereszt kishegyesi községi szervezetének elnöke és a tábor főszervezője.

Sportfoglalkozás a Vöröskereszt táborában (Lakatos János felvétele)

Sportfoglalkozás a Vöröskereszt táborában (Lakatos János felvétele)

– A tavalyi évben Potokon szerveztünk tábort, idén pedig a Kátai-tanyán kaptunk lehetőséget, hogy megtartsuk. A táborra felsős diákok érkeztek a kishegyesi és a szeghegyi általános iskolából. Valamivel több, mint 30 résztvevője volt a rendezvényünknek. A résztvevőket egész napos program várta, amit igyekeztünk érdekesen és változatosan összeállítani, így sportfoglalkozást szerveztünk. Továbbá résztvevőink beszámolót hallhattak a Vöröskereszt tevékenységéről és alapelveiről. Emellett előadást tartottunk számukra az emberkereskedelemről, a gyógy- és ehető növényekről, valamint az egészséges életmódról. Szó volt a környezetszennyezésről és a környezetvédelemről is, a szelektív szemétgyűjtésről és a szemét megfelelő tárolásáról. Elsősegély-programot is szerveztünk számukra. A Vöröskereszt önkénteseinek, a kishegyesi és a szeghegyi tanintézmények tanítóinak és tanárainak közreműködésével a gyerekekből két csapatot formáltunk, és arról tanultak, hogy hogyan lehet felismerni a sérüléseket és hogyan lehet szakszerűen elsősegélyt nyújtani – számolt be az elnök.

Az előadások mellett a táborba történő eljutás is az egészséges életmódról szólt: a gyerekek és a szervezők is kerékpárral érkeztek a tanyára, tudtuk meg Selićtől, aki arról is beszámolt, hogy az egynapos tábor keretében a gyerekek reggelit, ebédet és uzsonnát is kaptak. A tábort a Kátai-tanya támogatta a helyszín biztosításával.