2024. április 26., péntek

Sörosztás Nagybecskereken

Ma este lesz a 34. Sörnapok hivatalos megnyitója

Fiákerek és fogatos kocsik indultak el tegnap délelőtt a nagybecskereki városháza udvarából, hogy ingyen sört osztogatva, a Sörnapokra invitálják a vendégeket. A szeptember 1-jéig tartó, sorrendben 34. rendezvény hivatalos megnyitója ma este lesz.

Jólesik a sör az augusztusi melegben (Fotó: Kecskés István)

Jólesik a sör az augusztusi melegben (Fotó: Kecskés István)


Prvoslav Zakovski színész sörnapi köszöntőjével bocsájtották útra a fiákereket, melyek bejárták Nagybecskereket. Az ingyen sört pedig szívesen fogadták a járókelők. Mint ahogy Faragó Esztertől hallottuk, a becskerekiek várják ezt a rendezvényt, mert egy kis vigasságot hoz az egyhangú mindennapokba.

Negyven helyszínen tartanak, elsősorban zenei eseményeket, de a hét nap alatt számos kísérőrendezvényt is tartanak – magyar nap is lesz.

– Mindent megtettünk annak érdekében, hogy a 34. Sörnapok legyenek az eddigi legjobbak. Mert erre az eseményre hivatkozhatunk mi becskerekiek már évek óta. Az idén felkerültünk az italfesztiválok európai térképére is. Ebből a térségből nem sokan részesültek ilyen elismerésben. Ez egyben arra kötelez bennünket, hogy minden évben jobbak legyünk – mondta Zoran Ljubotina, a nagybecskereki Turisztikai Egyesület igazgatója.

A rendezvény fellépői között lesz a Nagybecskereki Filharmonikus Zenekar, Lepa Brena, Halid Bešlić, Alen Islamović, Dino Dvornik, a Crvena jabuka és mások. Nagyszámú vendéget várnak, ezért külön biztonsági intézkedéseket foganatosítanak.

– Elsősorban jó időt várok, a többit mi magunk biztosítottuk. Negyven helyszínen nagyszámú, különböző zenei műfajhoz tartozó előadó lép majd fel, de a zeneieken kívül más rendezvények is lesznek. Csaknem fél millió vendéget várunk, de lehet, hogy még ennél is többen lesznek – nyilatkozta Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere.

A vendégek a legjobb sörökből válogathatnak majd. Hosszú idő után az idén újra lesz nagybecskereki sör is. Egyelőre a dunacsébi sörgyárban készül, de a tervek szerint a Carlsberg támogatásának köszönhetően egy éven belül Nagybecskereken felszerelnek egy kisebb sörgyárat, hogy visszahozzák a sörgyártás hagyományát a városba, ahol 1745 és 2006 között gyártották a híres becskereki sört.