2024. április 26., péntek

Vučić: a bojkott ellenére sem lesz könnyű dolgunk a választásokon

Az államfő hamarosan összehívja az SZHP Főbizottságát

Nem lesz egyszerű sem az ősz, sem a tél a koszovói kérdés tekintetében – jelentette ki Aleksandar Vučić államfő a Pink TV műsorában, összefoglalva tapasztalatait az elmúlt hét eseményeiről. A szerb elnök az Egyesült Államokban tett látogatása alkalmával Koszovóról is tárgyalt.

– Nem mondhatom, hogy minden nagyon rendben lesz, hogy fantasztikus munkát végeztem és megváltoztattam az USA véleményét. Ez nem történt meg. Nagyon kicsik vagyunk mi ahhoz, hogy bármilyen nagyhatalom álláspontján fordítani tudjunk  – értékelte Vučić.

Az államfő a küszöbön álló választásokkal kapcsolatban bejelentette, hamarosan gyűlésre hívja majd a Szerb Haladó Párt Főbizottságát, mert úgy érzi, mint fogalmazott, sokan a pártban elengedték magukat.

– A párt komoly konkurenciával néz szembe a választásokon, mindenkinek harcolnia kell, egyéb esetben sok értékes szavazatot veszítünk – mondta Aleksandar Vučić. Az ellenzék politikájával kapcsolatban úgy értékelte, annak nincs más célja, mint őt bosszantani, holott a politikának és a politikusoknak egyedül arra kell törekedni, hogy a polgárok jólétét előmozdítsák.