2024. április 26., péntek

Holnap este lép fel a Pokolgép együttes Törökbecsén

Ma a Poljo-Fest mezőgazdasági vásár megnyitójával elkezdődött a Nagyboldogasszony Napok rendezvény

Ma délután szakmai előadásokkal, mezőgépeket, valamint növényvédő szereket és vetőmagokat értékesítő cégek bemutatkozásával elkezdődött a törökbecsei Nagyboldogasszony Napok rendezvény keretében megszervezett hetedik Poljo-Fest mezőgazdasági vásár, amelyen holnap, szombaton 10 és 14 óra között jószágkiállítást is tartanak. A vásáron szombaton és vasárnap 17 és 20 óra között traktorhajtó verseny lesz, és ugyancsak mindkét napon ebben az időszakban működés közben is bemutatják az érdeklődőknek a mezőgazdasági gépeket.

Fotó: Fehér Rózsa

Fotó: Fehér Rózsa

Ma a Tisza-parton megtartották a szokásos halászléfőző-versenyt, a tamburazenekarok  vetélkedése sem maradt el, estére pedig Zvonko Bogdan-koncertet szerveztek. Szombaton 19 óráig tart a folyami flotilla nyílt napja, este nyolckor színpadra lép a magyarországi Pokolgép együttes, 21:30-kor a Hladno Pivo, végül 23 órakor a Van Gogh együttes koncertezik.

Vasárnap egykor kezdődik a lovas fogatok hagyományos, immár 26. felvonulása és versenye, 20 órakor a Dejan Petrović Big Band alapozza meg a jó hangulatot, majd 22 órakor kezdődik Svetlana Ražnatović Ceca koncertje, amit éjfélkor tűzijáték zár.

Minden nap 18 órakor nyit a kézműves sörök utcája, amelyen 20 kézműves sörfőzde nyolcvanféle sörét kóstolhatják a sörimádók, de lesz koktélbár és minden este rock-koncert is. Az ingyenesen látogatható mezőgazdasági vásár és a kézműves bazár is szombaton és vasárnap 10 órakor nyitja meg kapuit, a könyvtár előtt pedig szombaton és vasárnap délután várják a legkisebbeket. Azoknak, akik 17 óra előtt érkeznek a városba, nem kell fizetniük a parkolásért, de ezt követően szombaton 500, vasárnap 1000 dinárért lehet majd őrzött helyen hagyni a járműveket.