2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Az utolsó akadály a legnagyobb

Ma este (21 óra) a svájci Young Boys otthonában kezdi meg a Crvena zvezda a Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó fordulóját. Vladan Milojević csapata eddig három kört menetelt sikeresen – utoljára a Köbenhavn esett áldozatul, igaz, csak tizenegyesekkel –, ám a csoportkör kapujában egyértelműen a legnagyobb kihívás vár a piros-fehérekre az alpesi ország bajnoka személyében, amely csak most csatlakozik a küzdelembe.

Milojević némileg felforgatott kerettel utazott Svájcba, az alapembernek Milan Jevtović és Milan Gajić sem szerepel a 20 fős keretben, ahogy a továbbra is sérülését húzó Milan Pavkov sem, Nemanja Milunović és Dušan Jovančić pedig lapok miatt kénytelenek kihagyni a fontos ütközetet. Az egyik fő gólfelelős Richmond Boakye azonban ott lesz a pályán, ahogy valószínűleg a frissen felépült El Fardou Ben és a nyáron érkezett erősítés, Mendes Tomane is.

Mindkét gárda jó formában várja az összecsapást. A Young Boys címvédőhöz méltón kezdte az új hazai bajnokságot, négy forduló után vezet, a hétvégén idegenbeli győzelemmel hangolt az európai színtérre. A Zvezda legutóbb a Spartacus otthonából hozta el a három pontot, öt forduló után – eggyel kevesebb meccset letudva – hibátlanul áll a Szuperliga harmadik helyén.

Ha a Zvezda nem jut tovább a párharcból, automatikusan az Európa-liga főtáblájában folytatja – vagyis a Partizan holnapi szereplésétől függetlenül már biztosan lesz szerb csapat valamelyik kupa csoportkörében.