2024. április 26., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Felújítják a ginekológiai és szülészeti osztályt

A tartományi kormány a tegnapi ülésén elfogadta azt az indítványt, amely a Vajdasági Klinikai Központ B és C részlegének, a ginekológiának és a szülészetnek a felújítását irányozza elő.

A Tartományi Egészségügyi Titkárság és a Klinikai Központ július 19-én írták alá a szerződést a nőgyógyászati és szülészeti szárny felújításának a finanszírozásról, amelybe a szakmai felülvizsgálat és a technikai ellátás költségeit is beleszámolták. A befektetés 209 millió dinár.

A tervdokumentáció szerint két szolgálat megalakítására kerül sor a földszinten, a hagyományos nőgyógyászati–inflammációs osztály a C szárnyban és a súlyossági osztályozási részleg a B szárnyban. Az első emeleten a tervek szerint a műtét előtti és utáni ginekológiai rész kap helyet, a C szárny második emeletén intenzív kezelésre alkalmas szobák lesznek, az emelet B szárnyában pedig orvosi szobák, egészségügyi részleg az orvosi öltözőkkel, illetve technikai helyiségek, mellékhelyiségek, hulladéknak szánt szobák és halottas szoba.

Tegnap hozták meg azt a döntés is, amellyel engedélyezik a világítás felújítását a kamenicai Onkológiai Intézet Radiológiai Terápiás Klinikájának, Sürgősségi Onkológiai Klinikájának, steril blokkjának és nem steril blokkjának épületeiben. A munkálatok értéke 5,9 millió dinár, ebből 3,9-et a Tartományi Energetikai, Építésügyi és Közlekedési Titkárság fedez, a többit pedig az intézet.

Ugyancsak elfogadták, hogy 7,5 millió dinár értékben felújítsák a kerítést a kamenicai Rendőrkiképző Központ körül.