2024. április 26., péntek

Átfestik az egykori Hadseregotthont

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Renoválják a Szabadka városközpontjában található valamikori Hadseregotthon földszinti teraszát. Az épület négy éve került a város tulajdonába, az elmúlt évek alatt eddig elhagyatottan állt, ezért alapos felújítást igényel. Néhány napja piktorok dolgoznak a valamikori Hadseregotthon Korzóra néző részén. Kis lépés ez az épület felújításában, de a rendezettsége nagyon sokat javít a város összképén, tekintve, hogy az elmúlt időszakban tele volt falfirkákkal és egyesek nyilvános illemhelyként használták.

A GradSubotica hírportál értesülései szerint azért került most sor az átfestésre, mert hamarosan olyan látogatott rendezvények kerülnek megszervezésre az épület közelében, mint amilyen az Interetno fesztivál, Szabadka Város napja és a félmaraton. A weboldal arról is beszámol, hogy a sportrendezvény ideje alatt erre a földszinti részre tervezik helyezni az esemény információs pultját, emiatt prioritást élvez a rendbehozatala.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Szabadka Város Vagyonjogi Titkárságában azt mondják, hogy a munkálatokat a Műemlékvédelmi Intézet feltételei szerint végzik – írja a Subotica.com hírportál. Az illetékes titkárság szerint egyébként a munkálatok magukba foglalják a homlokzat tisztítását, szigetelését és festését olyan festékkel, amely lehetővé teszi az esetleges falfirkák könnyebb eltávolítását.